Viitorul culturii de floarea soarelui este asigurat de noua generatie de hibrizi ExpressSun®

Publicat de

In ultimii patru ani, cu ajutorul a doi hibrizi arhicunoscuti, P64LE25 si P64LE99, Corteva Agriscience domina piata de floarea-soarelui din Romania si Republica Moldova. Cei doi hibrizi Pioneer® s-au remarcat prin stabilitate, productivitate si rezultate extraordinare in conditii de seceta, calitati ce au facut din acestia lideri de piata, ocupand prin rotatie locurile 1 si 2 in vanzari.

Productiile extraordinare de peste 5 t/ha in conditii optime, dar si peste 3 t/ha in conditii de seceta cumplita, au aratat capacitatea pe care o are germoplasma Pioneer® si au dat incredere fermierilor in acesta cultura.

Investitiile in cercetare au confirmat din nou, iar in 2019 am lansat un nou hibrid extraordinar – P64LE136, urmat in acest sezon de cel mai adaptat hibrid pentru conditiile specifice tarii noastre – P64LE137.

Cei doi hibrizi vin sa completeze actualul portofoliu si vor deveni in scurt timp alegerile favorite ale fermierilor. Din punct de vedere al productivitatii si stabilitatii, aduc noi standarde in cultura florii-soarelui in Romania.

Sunt o generatie de hibrizi noi, cu caractere imbunatatite, mai performanti si mai bine adaptati conditiilor specifice din fermele noastre, ce vor valorifica la maxim resursele oferite, pentru a satisfice cele mai exigente asteptari ale fermierilor romani.

 

O scurta caracterizare a celor doi hibrizi:

P64LE137

 • Hibrid ExpressSun® cu rezistenta la erbicidul Express® 50 SG.
 • Cea mai buna toleranta la seceta si arsita din Romania, foarte bine adaptat conditiilor locale, cu productivitate exceptionala .
 • Nivel maxim posibil de rezistenta genetica la lupoaie din Romania (Orobanche cumana) peste la rasa G  (BR1, BR2 & BR3), pachet complet de gene ce ii permite sa fie cultivat si in zonele cu rotatie scurta din SE tarii, unde sunt probleme mari cu acest fitoparazit.
 • Toleranta si rezistenta genetica la pricipalele boli ale culturii prezente la noi si in special la rasele de mana cunoscute in Romania.
 • Masa hectolitrica mult imbunatatita, depasind frecvent 42-43.
 • Arhitectura superioara a plantelor, cu calatidii pendule si caractere agrotehnice imbunatatite.
 • Grad ridicat de autofertilitate in calatidiu, fara a avea probleme in anii in care entomofauna nu reuseste din diferite motive sa ajute la procesul de polenizare.

Acest hibrid va inlocui uriasul P64LE25, depasindu-l cu usurinta la toate capitolele: productivitate, agrotehnica, stabilitate etc.

P64LE136

 • Hibrid ExpressSun® cu rezistenta la erbicidul Express® 50 SG.
 • Potential productiv extraordinar cu rezultate foarte bune in anii cu favorabilitate pentru cultura florii-soarelui, fiind recomandat fermierilor ce doresc performanta.
 • Arhitectura imbunatatita a plantelor, talie mai redusa si pozitie pendula a calatidiilor.
 • Tolerant la lupoaie (Orobanche) rasa G (BR1 si BR2), cultivarea sa fiind nerecomandata in S-E tarii, unde terenurile sunt infestate cu rase superioare.
 • Rezistenta genetica la rasele de mana cunoscute in Romania, tolerant la Phomopsis si Sclerotinia.
 • Productivitate exceptionala, grad ridicat de autofertilitate in calatidiu, fara a avea probleme in anii in care entomofauna nu reuseste din diferite motive sa ajute la procesul de polenizare.

Ca element de noutate, cei doi hibrizi vor fi disponibili in exclusivitate cu cel mai complet tratament samanta din piata, LumiGEN™, ce asigura un start bun pentru cultura, datorita legaturii mai bune intre sol si tinerele plante, lucru ce va accelera si consolida dezvoltarea si uniformitatea culturii.

Cei doi hibrizi sunt disponibili la comercializare inca din toamna anului 2019. Pentru informatii legate de disponibilitatea acestora, va rugam sa luati legatura cu reprezentantii companiei din zona dumneavostra.

Incercati si cultivati cea mai performanta genetica Pioneer®!

 

Material realizat de Andrei Ciocoiu

Category Marketing Manager Oilseeds Corteva Agriscience

 

 

S-ar putea să te intereseze

Hot News