Vreti sa aveti o cultura de rapita rezistenta la temperaturile scazute din iarna?

Publicat de

INVISTER 300 SL, regulatorul de crestere care va asigura acest succes!

Rapita este una dintre putinele plante cultivate in toamna care necesita o regularizare a cresterii, si asta pentru a-i asigura o rezistenta buna la iernare. In acest context, pentru a veni in sprijinul fermierilor, compania INNVIGO AGRO a omologat in acest an si a introdus in portofoliul sau, regulatorul de crestere INVISTER 300 SL, completand astfel portofoliul de „Solutii complete la costuri corecte” pentru fermieri. INVISTER 300 SL, ce are la baza clorura de mepiquat este cea mai folosita substanta in tratamentele pe care fermierii le efectueaza toamna pentru cresterea rezistentei la iernare a rapitei.

Semanatul culturii de rapita incepe in cursul celei de-a doua jumatati a lunii august, in partea de sud a tarii si prima perioada din septembrie in zonele din nord. Semanatul in perioada optima asigura premisele unei recolte bune de rapita daca:

  • La intrarea in iarna vom avea plante de rapita cu un bun habitus;
  • Se va asigura o buna protectie impotriva daunatorilor care ataca plantele de rapita, toamna;
  • Se efectueaza tratamente impotriva agentilor patogeni, ce se instaleaza in cultura de rapita.

Atenţie! De cele mai multe ori, din cauza impredictibilitatii conditiilor meteo care afecteaza cultura de rapita, fermierii omit sau neglijeaza importanta acestor elemente tehnologice pentru obtinerea unei culturi de rapita profitabile.

Regulatorii de crestere, solutia eficienta pentru o rapita rezistenta la inghet!

Toamnele lungi, cu temperaturi ridicate in cursul perioadei de crestere a rapitei, alaturi de o fertilizare in concordanta cu nevoile culturii si cu prezenta precipitatiilor din lunile iulie-august vor determina o crestere luxurianta a acesteia pana la intrarea in iarna. Indiferent de varietatile de rapita insamantate (soiuri sau hibrizi clasici sau cei cu rezistenta la erbicidele pe baza de imazamox) – conditiile climatice din  lunile urmatoare, vor favoriza cresterea plantelor de rapita. Si asta, posibil mai luxuriant decat in anii anteriori, in care culturile au fost afectate de seceta prelungita sau de toamnele racoroase ce stimuleaza dezvoltarea tuturor culturilor insamantate. Reţineţi! Tratamentele de regularizare a cresterii rapitei sunt recomandate in conditiile acestui an. Produsele de regularizare recomandate de specialisti sunt cele pe baza de cloruri de mepiquat, sub diverse formulari, care se aplica in perioada de vegetatie cand plantele au intre 3-4 frunze adevarate. Ca si produs, reamintim ca pentru acest sezon va puteti achizitiona INVISTER 300 SL, o solutie practica de regularizare a cresterii plantelor de rapita si de imbunatatire a rezistentei acesteia pentru perioada rece a iernii.

INVISTER 300 SL, o investitie minora pentru o productie majora!

INVISTER 300 SL este un produs din categoria regulatorilor de crestere si dezvoltare a plantelor, ce contine o concentratie ridicata de clorura de mepiquat (300 g/l), conceput pentru evitarea supradezvoltarii plantelor, precum si scurtarea si intarirea tulpinilor. Produsul are actiune sistemica in plante, actionand impotriva alungirii tulpinii tinerelor plante, care altfel ar fi mult mai sensibile la ingheturile din iarna. De asemenea, actiunea substantei mepiquat clorura stimuleaza dezvoltarea si fortificarea sistemului radicular al plantelor tratate.

Cand este cel mai bine sa aplicam regulatorul INVISTER 300 SL?

Momentul optim de aplicare a regulatorului de crestere INVISTER 300 SL la rapita este in stadiul de 3-4 frunze ale culturii, cu o singura aplicare in doza de 0,6-0,7 l /ha. Doza maxima de 0,7 litri se aplica atunci cand plantele au peste 5 frunze. Cantitatea de apa la hectar este 200- 300 litri.

INVISTER 300 SL, cel mai concentrat regulator de crestere pentru rapita!

Cultivatorilor de rapita care vor sa aiba o iarna linistita, compania INNVIGO AGRO le recomanda sa utilizeze INVISTER 300 SL. Acesta este solutia ideala pentru aplicarea in toamna sau primavara a produselor cu efect de regulator de crestere (mepiquat clorura). Produsul se poate aplica singur sau in amestec cu un fungicid pe baza de tebuconazol pentru tratarea simultana (tank-mix) si impotriva bolilor care afecteaza plantele: INVISTER 300 SL 0,6 l/ha + Zizan/Ambrossio 500 SC 0,5 l/ha. Aplicand INVISTER 300 SL+ Zizan /Ambrossio 500 SC in toamna, se va obtine un dublu scop: prevenirea atacul de boli pe de o parte si, totodata, si cresterea rezistentei la iernare, prin reducerea alungirii tulpinii si dezvoltarea radacinii rapitei.

Amestecul de produse in tank-mix actioneaza si ca fungicid impotriva celor mai importante boli ale rapitei, precum: Phoma, Sclerotinia, Botrytis, alternarioza sau fainarea, dar si ca regulator de crestere in acelasi timp.

Beneficiile aplicarii INVISTER 300 SL

Experientele au aratat ca rezistenta la iernare a rapitei tratate cu INVISTER 300 SL a fost mai mare, comparativ cu parcelele tratate cu alte substante active sau comparativ cu cele netratate. Rezistenta marita peste iarna este efectul reducerii cresterii partii aeriene a plantei, aplicarea in tank-mix avand totodata un impact pozitiv asupra dezvoltarii radacinilor. Astfel, la plantele tratate, baza coletului este mai aproape de sol si va fi mai protejat impotriva inghetului. Plantele nu se vor dezvolta excesiv, evitand astfel una dintre principalele cauze ale pierderii culturii in perioada rece. Imbunatatirea procesului de crestere si dezvoltare puternica a radacinilor ajuta, de asemenea, la trecerea cu brio a sezonului rece, iar apa si nutrientii – aplicati prin ingrasaminte solide sau foliare, vor fi folositi cu precadere pentru cresterea si fortificarea radacinilor. Asadar, tratamentul cu INVISTER 300 SL determina o intensificare a procesului de fotosinteza si contribuie la o mai buna utilizare a apei, a sarurilor minerale si a energiei.

Material realizat de INNVIGO AGRO

0374912123

Alți cititori au distribuit recent

S-ar putea să te intereseze

Hot News