O noua aplicatie, instalata pe smartphone va ajuta fermierii chinezi

Publicat de

Se stie ca pentru unii fermieri, este destul de greu sa recunoasca fiecare specie de daunatori in parte, pentru a putea aplica pesticidul potrivit, ca metoda de combatere. Insa, oamenii de stiinta chinezi s-au gandit sa le faca munca mult mai usoara, prin folosirea unei aplicatii instalate pe un smartphone, cu care sa pozeze daunatorii. Asadar, o aplicatie de recunoastere a daunatorilor dezvoltata de Institutul Hefei Intelligent Machine, impreuna cu Academia Chineza de Stiinte au reusit sa recunoasca daunatorii, la peste 50 de soiuri de orez.

Xie Chengjun a declarat ca, utilizarea excesiva a pesticidelor, prin lipsa unei monitorizari a daunatorilor si sustinerea tehnologiilor agricole, au fost principalele probleme in agricultura Chinei, ce au condus la acest program de studiu. De asemenea, acesta a mai spus ca aplicatia dezvoltata, are o baza de date cu 1 milion de imagini, cu daunatorii existenti. Fotografia din camp este comparata cu imaginile aflate in memoria aplicatiei, ducand astfel la identificarea daunatorilor pe specii si furnizarea de sfaturi cu privire la modul de utilizare a pesticidelor, pentru diminuarea pagubelor produse de acestia.

Totodata, Xie a mai spus ca Institutul a colaborat cu expertii din cadrul Academiei Provinciale de Stiinte Agricole din Anhui, pentru a putea extinde rapid aplicatiile sistemului de recunoastere a mai multor specii de daunatori, in culturile agricole de: grau, porumb, soia, rapita, legume, dar si pentru pomii fructiferi.

sursa: newsagropages.com

Primeste pe email zilnic cele mai noi stiri din agricultura

Aboneaza-te la newsletter-ul nostru!

S-ar putea să te intereseze

Hot News

Primeste pe email cele mai noi stiri din agricultura!

Aboneaza-te acum la newsletter-ul nostru!