ALCEDO – de 30 de ani prietenul fermierilor iscusiti

Publicat de

Inceputul de saptamana a venit cu vesti noi. Inca de ieri am aflat despre parteneriatul pentru agricultura iscusita a zilei de azi, incheiat intre ALCEDO si VANTAGE. “ALCEDO” este brandul ce se afla in fermele dumneavoastra deja de 30 ani, fiind cel mai mare distribuitor de produse pentru protectia plantelor din Romania. VANTAGE este singura companie din piata care ofera un ciclu complet de produse, servicii, suport tehnic si consultanta destinate practicarii agriculturii de precizie. Asadar, prin prisma acestui parteneriat, incepand cu acest sezon, ALCEDO va pune la dispozitia fermierilor echipamente, utilaje si servicii pentru o agricultura de precizie care sa faca fata cerintelor unei tehnologii moderne.

Tot ieri au inceput si intalnirile cu fermierii pentru prezentarea ofertei ALCEDO pentru acest sezon. Primii care au aflat noutatile PORTOFOLIULUI ISCUSIT au fost fermierii din Ialomita si Calarasi, urmati de cei din Constanta si Tulcea. Noutati apar in toate categoriile biologice de produse. Acest portofoliu s-a imbogatit cu erbicide precum RIVAL TOP 20 SG, DICOPUR M, FIGHTER (a doua denumire comerciala a produsului BASAGRAN SL), KIDEKA, STARANE SUPER (a doua denumire comerciala a produsului CERLIT SUPER) si ROUNDUP EXTRA (a doua denumire comerciala a produsului ROUNDUP CLASSIC PRO). Doua noi produse s-au alaturat si categoriei de fungicide, COMET, respectiv TOPGUARD 25 SC. Nici insecticidele nu s-au lasat mai prejos, noutatile din aceasta categorie fiind LANGIS (tratament samanta pentru combaterea daunatorilor din sol la porumb si floarea soarelui) si DIPEL DF (a doua denumire comerciala pentru BACTOSPEINE DF). Anul acesta derogarea pentru NUPRID AL 600 FS s-a acordat doar pentru tratamentul semintelor de porumb. ALCEDO propune fermierilor ca alternativa pentru tratarea semintelor de porumb utilizarea insecticidului LANGIS pentru daunatorii din sol, urmat de tratament imediat dupa rasarire cu MOSPILAN 20 SP impreuna cu FASTER DELTA. Cum la floarea soarelui nu s-a acordat derogare pentru utilizarea neonicotinoidelor, solutia oferita de ALCEDO este: utilizarea insecticidului LANGIS pentru viermii sarma, urmat de tratament imediat dupa rasarire cu FASTER DELTA.

De asemenea, tot din acest sezon, in portofoliul de adjuvanti se gaseste N-OIL, un adjuvant pe baza de ulei de floarea soarelui, recomandat impreuna cu insecticidul MOSPILAN 20 SG pentru tratamente in perioada repausului vegetativ, in pomicultura.

Nici in cazul portofoliului de SEMINTE ISCUSITE lucrurile nu stau foarte diferit. Portofoliul cuprinde, pe langa cei 6 hibrizi de porumb si cei 10 hibrizi de floarea soarelui, 3 dintre cele mai productive soiuri de orzoaica de primavara existente in piata, un soi de ovaz de primavara si unul de grau de primavara, 7 soiuri de soia si 5 soiuri de mazare.

Care sunt noutatile? 3 hibrizi noi si-au facut loc in portofoliul de seminte de porumb: ALEXXANDRA DUO, LG 31.377 si MAS 49 P. Portofoliul dedicat florii soarelui a adaugat in lista 5 hibrizi noi: COLORIS CL, LG 54.92 CL HO, LORIS CLP, N4H309 HO si N4HM411 CL HO. In ceea ce priveste cultura de soia, 3 soiuri noi au fost alese de specialistii ALCEDO: ES GLADIATOR, RGT SINEMA si RGT SINFONIA.

Pentru final, v-am lasat portofoliul de INGRASAMINTE ISCUSITE. Fie ca este vorba despre fertilizare de baza, fertilizare starter cu ingrasaminte microgranulate sau fertilizare foliara, la ALCEDO gasiti O GAMA COMPLETA care pot satisface in mod optim nevoile nutritionale ale plantelor.

Dupa cum deja bine stiti, pe langa toate cele prezentate mai sus, ALCEDO pune la dispozitia fermierilor iscusiti servicii pentru ANALIZA CHIMICA A SOLULUI si ANALIZA APEI. Ambele aduc informatii de nelipsit in agricultura performanta.

Si in acest an, cea mai mare provocare ramane vremea, urmata, bineinteles, de ritmul alert de retragere a produselor pentru protectia plantelor. Ca de fiecare data, preocuparea echipei ALCEDO este sa vina cu solutii la problemele specifice, solutii care sa faca fata provocarilor.

 

S-ar putea să te intereseze

Hot News