Atentie la erbicidarea la cereale paioase! Vremea a cam schimbat planul de erbicidare!

Publicat de

In primavara aceasta ne-am confruntat poate cu cea mai rece luna aprilie din ultimii ani! Daca in unele zone iarna nu prea vrea se plece, in altele (in sud spre exemplu) ne-am confruntat fie cu zile calduroase, fie cu zile cu temperaturi aproape de inghet. Toate aceste schimbari au facut ca plantele de cultura semanate in toamna sa sufere, atat cerealele, cat si rapita.

Dar sa vedem ce se intampla cu buruienile la cerealele semanate in toamna!

Acolo unde nu s-a facut erbicidarea in toamna, este clar ca buruienile au rasarit inca din toamna sau chiar in ferestrele mai calde ale iernii, iar acum, chiar daca temperaturile au fost atipice pentru aceasta perioada, ele nu au stagnat din crestere, in multe sole acestea fiind chiar foarte avansate. La multe din erbicidele recomandate pentru combaterea buruienilor din culturile de cereale paioase, fie a trecut fenofaza in care se pot aplica, fie temperaturile nu au fost cele recomandate pentru aplicara lor.

Mai sunt solutii…?

Da, sunt erbicide care se aplica pana in faza de burduf, chiar si cand buruienile sunt in stadii mai avansate de crestere, asa cum sunt Rival Star 50 SX, Rival Top 20 SG sau Starane Super.

Mai multe detalii despre aceste erbicide gasiti atat pe site-ul ALCEDO, cat si in aplicatia mobila ALCEDO Romania sau la echipa de vanzari care este permanent in teren!

Primeste pe email zilnic cele mai noi stiri din agricultura

Aboneaza-te la newsletter-ul nostru!

S-ar putea să te intereseze

Hot News

Primeste pe email zilnic cele mai noi stiri din agricultura!

Aboneaza-te acum la newsletter-ul nostru!