Cotidianul francez “Le Monde”: Romania va prelua coroana de cel mai mare producator european de porumb!

Publicat de

Romania ar urma sa recolteze in acest an intre 14,5 si 15 mil. tone de porumb, comparativ cu doar 11,8 milioane de tone cat va recolta Franta. Asta inseamna ca Romania va prelua coroana de cel mai mare producator european de porumb, potrivit unei estimari a Asociatiei generale a producatorilor de porumb (AGPM), citata de cotidianul francez  “Le Monde”.
Productia de porumb a Frantei a fost afectata de inundatiile din primavara care au intarziat infiintarea culturilor. Apoi caldura din vara a uscat terenurile. In contextul articolului publicat de francezi in Le Monde, ministrul roman al Agriculturii, Petre Daea, afirma ca tara noastra va fi anul acesta pe primul loc in Uniunea Europeana la productia de porumb. “Ministerul Agriculturii confirma ceea ce scrie publicatie franceza. Romania va fi si anul acesta pe primul loc la cultura porumbului, insa datele finale le vom furniza la incheierea recoltatului, intrucat pana la aceasta data din suprafata insamantata s-a recoltat 87%. Urmeaza sa finalizam recoltatul porumbului in urmatoarele saptamani”, a declarat, astazi,  ministrul Petre Daea.
Facem precizarea ca, potrivit datelor statistice, in randul statelor membre ale Uniunii Europene (UE), Romania ocupa, in 2017, primul loc la floarea-soarelui (in functie de suprafata cultivata si de productia realizata), locul intai la porumb boabe in functie de suprafata cultivata, si locul doi la productia realizata, dupa Franta. De asemenea, la grau era pe locul cinci atat la suprafata cultivata, cat si la productie.

sursa: www.lemonde.fr

Primeste pe email zilnic cele mai noi stiri din agricultura

Aboneaza-te la newsletter-ul nostru!

S-ar putea să te intereseze

Hot News

Primeste pe email cele mai noi stiri din agricultura!

Aboneaza-te acum la newsletter-ul nostru!