Atentie! Temperaturile anormal de mari au favorizat aparitia afidelor si a larvelor de musca cerealelor!

Publicat de

Temperaturile anormal de mari pe care le-am resimtit in ultima vreme au favorizat aparitia afidelor acolo unde culturile de grau si orz au rasarit, dar si atacul larvelor de musca cerealelor, mai ales acolo unde samanta a fost tratata doar cu fungicid. De asemenea, toamna aceasta deosebit de lunga si calda, favorizeaza inmultirea afidelor si, odata cu ele, a virusurilor transmise de acestea.

La o vizita in camp se pot observa plantele atacate de larvele de musca cerealelor: frunza centrala a acestora este ofilita, iar daca este smulsa se desprinde cu usurinta. Pentru o identificare mai exacta se poate indeparta ultima frunza (ingalbenita sau uscata), iar la baza tulpinii se depisteaza larva.

De asemenea, si afidele sunt destul de usor de vazut pe frunze, cu conditia sa se respecte cateva reguli de observatie:

  • sa se monitorizeze in special zonele cu risc de aparitie;
  • sa se caute prezenta afidelor pe serii de cate 10 plante, la 5 randuri distanta;
  • sa se realizeze monitorizarea in cele mai calde ore ale zilei (in conditii de frig si ploaie, afidele sunt mai greu de observat deoarece sunt pozitionate in insertia frunzelor).

In portofoliul de PRODUSE ISCUSITE gasiti FASTER DELTA, si FASTER MAGNUM, insecticide omologate pentru combaterea afidelor, dar si FASTER GOLD 50 EC, omologat atat pentru combaterea afidelor, cat si a larvelor de musca cerealelor.

S-ar putea să te intereseze

Hot News