BASF, cea mai mare investitie din ultimul secol in business-ul semintelor de legume!

Publicat de

Compania BASF a deschis un centru ultramodern de selectie a castravetilor, in Olanda. Investitia de aproximativ 50 de milioane de euro, este cea mai mare din ultimul secol din istoria business-ului semintelor de legume. Conform datelor prezentate de companie, complexul de sere amplasat pe o suprafata de 2,5 hectare, si 17.000 mp destinati spatiilor tehnice si de birouri, va spori capacitatea firmei BASF de a satisface cerintele consumatorilor cu soiuri noi de legume. “Semintele de legume reprezinta o parte esentiala a portofoliului agricol extins al BASF si suntem bucurosi sa sustinem dezvoltarea afacerilor prin inovatie si tehnologii de reproducere de top”, a declarat Markus Geld, presedintele BASF Agricultural Solutions.
In cadrul centrului se vor desfasura toate programele de preselectie si reproducere pentru castraveti netezi, lungi, scurti, de tip cornison si o linie fenotipica care ofera o evaluare digitala a caracteristicilor fructelor. Ca urmare a acestor schimbari, se vor crea noi soiuri inovatoare pentru producatorii care lucreaza atat in sere, cat si in camp deschis, precum si pentru comerciantii si consumatorii din intreaga lume.

In cadrul centrului sunt utilizate tehnologii moderne pentru a optimiza procesul de selectie, cum ar fi echipamentele pentru igienizarea plantelor, minimizarea riscului de infectare, sticla ultramoderna pentru utilizarea optima a luminii naturale, acoperisuri inalte si umectarea la presiune inalta pentru un climat mai bun al plantelor si economisirea energiei.

S-ar putea să te intereseze

Hot News