Ce soi de grau este putin sensibil la fainare, septorioza, fuzarioza si rugini?

Publicat de

Toleranta ridicata la boli este poate cea mai importanta caracteristica pe care fermierii o au in vedere atunci cand aleg un soi de grau. Cat de tolerant este SORRIAL la bolile specifice, dar si alte detalii despre insusirile fiziologice si indicii de calitate ai acestui soi puteti citi in continuare:

INSUSIRI FIZIOLOGICE

  • soi nearistat
  • alungirea paiului: semi-timpurie
  • aparitia spicului: semi-timpurie
  • talie plantelor: mica-medie
  • boabe de duritate medie si uniformitate foarte buna
  • toleranta la inghet: tolerant
  • toleranta la cadere: tolerant
  • toleranta la seceta: tolerant

TOLERANTA LA BOLI

  • fainare (Erysiphe graminis): foarte putin sensibil
  • rugina galbena (Puccinia striiformis): foarte putin sensibil
  • rugina bruna (Puccinia recondita): sensibil
  • fuzarioza spicelor (Fusarium culmorum): putin sensibil
  • septorioza (Septoria tritici): putin sensibil

INDICI DE CALITATE

  • continut de proteina: 12-16%
  • energie: 220-250
  • segment de panificatie: grau de calitate superioara
  • potential de productie ridicat
  • MMB: 46 g

RECOMANDARI TEHNOLOGICE

  • zonare: in toate zonele de cultura ale graului din Romania
  • densitatea optima: 400-450 boabe germinabile/mp

Pentru mai multe detalii despre oferta noastra va rugam sa apelati la reprezentantii ALCEDO din zona dumneavoastra. Informatii gasiti si in aplicatia ALCEDO, disponibila in AppStore sau Google Play: https://aplicatia.alcedo.ro/

Echipa ALCEDO

S-ar putea să te intereseze

Hot News