Compania americana Reinke Manufacturing, specializata in irigatii, isi extinde activitatile din Romania

Publicat de

Bucuresti, 8 iulie 2021 – Compania americana Reinke Manufacturing, lider global in sisteme si tehnologii de irigatii, a anuntat, astazi, in cadrul unei conferinte de presa, extinderea activitatilor din Romania. Prin noile initiative si transferul de tehnologie, compania isi propune sa contribuie la modernizarea agriculturii locale, in completarea celei mai importante investitii Reinke de pana acum – singurul depozit de pivoti si sisteme liniare din tara, ce deserveste atat Romania, cat si sud-estul Europei. Nu in ultimul rand, intreg portofoliul de produse sustine atingerea obiectivelor de mediu, in contextul noilor reglementari ale Uniunii Europene privind schimbarile climatice.

Pivot de irigare
Chris Roth, Presedintele Reinke la nivel global

Informatiile despre prezenta Reinke la nivel national, dar si planurile pentru perioada urmatoare au fost prezentate de catre Chris Roth, Presedintele Reinke la nivel global si Dragos Zainea, Director General BNY Holding, dealer exclusiv Reinke in Romania.

Proiecte actuale si perspective

Depozitul Reinke de la Constanta este cel mai mare de acest tip din sud-estul Europei si a fost inaugurat in primavara anului 2020. Avantajele sunt importante, in special pentru fermierii locali, care pot avea acces rapid la echipamentele necesare si pot beneficia de servicii complete, de la proiectare si pana la instalare si suport tehnic.

“Romania este un reper in productia agricola la nivel european si ne bucuram sa putem lucra alaturi de fermieri, oferind echipamente si solutii personalizate, care sa le sustina planurile de dezvoltare sustenabila si sa contribuie la limitarea impactului pe care il au schimbarile climatice. Reinke a inceput acum 50 de ani ca o afacere de familie si s-a extins treptat pe tot mai multe piete, insa pasiunea pentru agricultura a ramas neschimbata. Depozitul de la Constanta este un element central al strategiei noastre si suntem convinsi ca si noile proiecte vor avea acelasi succes,” a afirmat Chris Roth, Presedintele Reinke la nivel global.

Dragos Zainea, Directorul General BNY Holding

Vizita lui Chris Roth in Romania include si o intalnire cu Ministrul Agriculturii si Dezvoltarii Rurale, dl. Adrian Oros.

Printre temele de discutie se numara si provocarile specifice agriculturii locale, oportunitatile de dezvoltare a sistemelor de irigatii, in contextul noilor politici europene privind schimbarile climatice, dar si modalitatile de implementare a tehnologiilor americane de irigatii, prin parteneriatul strategic romano-american.

Tehnologia Reinke sustine valorificarea inteligenta a resurselor naturale, minimizeaza impactul negativ asupra mediului, conservand in acelasi timp energia si resursele naturale.

Chris Roth & Dragos Zainea

Solutiile Reinke s-au remarcat la nivel international prin elemente de inginerie unice, de calitate premium, ce includ tehnologii precum controlul prin GPS, actionarea de la distanta prin Cloud sau chiar integrarea de echipamente suplimentare, cum ar fi sistemele de fertirigare, statii meteo sau senzori de sol.

Sisteme si solutii la cheie, perfect adaptate nevoilor fermierilor

Echipamentele Reinke sunt distribuite in Romania de catre BNY Holding, companie ce are ca obiect principal de activitate implementarea sistemelor de irigatie de tip pivot.

Prezidiu Conferinta Reinke

“Am ales sa devenim unic distribuitor Reinke inspirati de calitatea produselor si pasiunea pentru inovatie. De aceea, am asociat portofoliului si o gama completa de servicii de calitate, astfel incat fermierii sa poata beneficia de o solutie completa, perfect adaptata topografiei, sursei de apa, tipului de sol, culturii si bugetului de care acestia dispun. Astfel, resursele sunt valorificate intr-un mod cat mai eficient, iar provocarile sunt mai usor depasite,” a adaugat Dragos Zainea, Directorul General BNY Holding.

Printre tehnologiile noi pentru piata din Romania se numara pivotii mobili, pivotii pentru parcele neregulate (brat de colt, jonctiune mobila, tronson detasabil), liniare programabile (liniara pivotanta), automatizari si control de la distanta. De asemenea, BNY Holding ofera solutii pentru infrastructura de irigatii (tevi, canale), pompare si filtrare (de exemplu, Filtrul Riverscreen pentru apa de mica adancime si canalele de irigatii colmatate), precum si pentru sistemele de fertirigare ce pot fi atasate oricarui sistem de irigare.

Despre Reinke:

Reinke Manufacturing este unul dintre cei mai mari producatori de sisteme de irigatii cu pivot central si miscare laterala din lume. Compania a fost fondata in 1954, are sediul in Deshler, Nebraska, SUA si este prezenta in peste 40 de tari. Reinke dezvolta produse si tehnologii special concepute pentru a creste productia agricola, oferind in acelasi timp eficienta in munca si timp, dar si eficienta ecologica. Reinke a fost prima companie care a integrat un motor electric si piese interschimbabile in corpul tronsonului, model preluat dupa aceea si de celelalte companii producatoare de sisteme de irigatii, precum si primul sistem GPS, comunicatii prin satelit si capabilitati de touchscreen in managementul sistemului de irigatii mecanizat.

Pentru mai multe detalii vizitati www.reinke.com si http://www.bnyholding.com

Contact de presa:

Petruta PETCU, BDR Associates

E-mail: petruta.petcu@bdr.ro

Telefon: +40 722 996 307

 

S-ar putea să te intereseze

Hot News