Corteva Agriscience deschide un nou centru de dezvoltare multifunctionala in Szeged, Ungaria

Publicat de

Corteva Agriscience deschide un nou centru de dezvoltare multifunctionala, pentru mai multe tipuri de culturi, in Szeged, Ungaria

Capacitatile stiintifice avansate atat in domeniul semintelor, cat si al protectiei culturilor se vor concentra pe dezvoltarea de solutii durabile pentru fermierii din intreaga Europa

Companie internationala care actioneaza exclusiv in domeniul agriculturii, Corteva Agriscience a anuntat ca si-a reunit si imbunatatit capacitatile de cercetare in domeniul semintelor si protectiei plantelor in cadrul unui centru de cercetare multifunctionala, pentru mai multe tipuri de culturi, cu sediul in Szeged, Ungaria. Centrul va functiona ca un punct central unde membrii echipei de cercetare si dezvoltare Corteva Agriscience colaboreaza in vederea dezvoltarii unor solutii agricole inovatoare si durabile pentru fermierii din Europa si din lume.

Cu o investitie totala de 1,9 milioane de dolari americani, noul Centru integrat din Szeged reprezinta unul din cele mai mari centre de cercetare multifunctionala pentru mai multe tipuri de culturi ale Corteva din Europa. Noul amplasament are 34 de angajati, inclusiv opt oameni de stiinta, care se concentreaza pe inovatiile in domeniul semintelor si protectiei plantelor.

Echipa specializata in ameliorarea plantelor, avand sediul in Szeged, este responsabila pentru ameliorarea hibrizilor de porumb si floarea-soarelui, precum si pentru dezvoltarea produselor cu germoplasma de top ale Corteva. Echipa dezvolta hibrizi cu potential de productie si calitati agronomice avansate, inclusiv toleranta la stres termic, o problema predominanta in Europa continentala. Lucrarile anterioare in domeniul ameliorarii ale echipei au contribuit la dezvoltarea de numeroase produse care au modelat piata, inclusiv hibrizii de floarea-soarelui toleranti la erbicidul ExpressSun®, hibrizi de floarea-soarelui cu continut ridicat de acid oleic si linia de hibrizi de porumb Optimum® AQUAmax®, care apartin marcii Pioneer®. De asemenea, caracterizarea formelor parentale si activitatile de cercetare ale echipei sprijina unitatea de productie din districtul invecinat Szarvas.

Echipa Integrated Field Science cu sediul in Szeged se concentreaza pe dezvoltarea unei noi solutii de combatere a buruienilor, insectelor si bolilor, precum si a tehnologiilor aplicate semintelor si a produselor biologice, prin activitatile de cercetare si testare in teren.

Aceasta reprezinta o etapa foarte importanta in istoria Corteva Agriscience, intrucat trei unitati semnificative de cercetare si dezvoltare sunt reunite pentru a colabora si oferi solutii avansate pentru fermierii din Ungaria si din alte tari europene. Prin intermediul acestei integrari, cream un mediu creativ pentru inovatie si excelenta operationala utilizand sinergiile a trei unitati anterior separate. Pentru a respecta Obiectivele de durabilitate 2030 recent anuntate, ramanem neclintiti in angajamentul nostru de a dezvolta si implementa solutii agricole inovatoare si durabile pentru binele general al clientilor nostri, al consumatorilor si al comunitatilor pe care le deservim”, a declarat Abelardo De La Vega, directorul responsabil pentru ameliorarea plantelor in cadrul Corteva Agriscience in Europa. „Acest lucru presupune luarea unor masuri pentru a ne asigura ca fiecare concept de produs nou dezvoltat de Corteva Agriscience respecta criteriile specifice de durabilitate ale fermierilor si consumatorilor inainte sa fie livrat.

Ca parte a misiunii Corteva Agriscience de a oferi fermierilor solutii complete care contribuie la sporirea la maximum a productivitatii, suntem incantati sa combinam competenta si experienta complementara a oamenilor nostri de stiinta”, a adaugat Andreas Huber, Directorul Departamentului de Stiinte Agricole Integrate EMEA, Corteva Agriscience.

Despre Corteva Agriscience

Corteva Agriscience este o companie globala, destinata integral agriculturii, tranzactionata pe bursa, care ofera fermierilor din intreaga lume cel mai complet portofoliu din industrie – inclusiv un mix echilibrat si divers de seminte, solutii pentru protectia culturilor si solutii digitale axate pe maximizarea productivitatii si cresterea randamentului si profitabilitatii. Avand in portofoliu unele dintre cele mai cunoscute marci din agricultura si o linie de produse si tehnologii de top in industrie, care pot genera cresteri viitoare, compania se angajeaza sa colaboreze cu partile interesate din intreg sistemul alimentar, contribuind la promisiunea de a imbogati viata celor care produc si a celor care consuma si asigurand progresul generatiilor viitoare. Corteva Agriscience™ a devenit o companie independenta listata la bursa pe data de 1 iunie 2019, anterior fiind divizia agricola a DowDuPont. Mai multe informatii sunt disponibile pe www.corteva.ro.

Urmariti Corteva Agriscience pe Facebook, Instagram, LinkedIn, Twitter si YouTube.

®™Marci comerciale ale Dow AgroSciences, DuPont sau Pioneer si ale afiliatilor acestora sau ale detinatorilor lor respectivi # # #

Contact media

József Máté, Corporate Communications Leader, Europe

Tel: +41 22 775 36 70, Mobil: +41 79 597 2709, jozsef.mate@corteva.com

Anna Babich, Corporate Communications Manager, Central & Eastern Europe

Mobil: +38 050 418 2597, anna.babich@corteva.com

Maria Cirja, Marketing Manager Romania& Rep. Moldova

Tel: +40 746 228 902, maria.cirja@corteva.com

S-ar putea să te intereseze

Hot News