Corteva Agriscience va evalua utilizarea capsulelor fara continut de plastic in baza contractului cu Eden Research plc

Publicat de

Capsulele biologice pe baza de drojdie Sustaine™ contribuie la reducerea utilizarii microplasticului

O noua colaborare dintre Corteva Agriscience si Eden Research plc ii va sprijini pe agricultori in efortul lor de a satisface cerintele consumatorilor privind o agricultura mai sustenabila. Eden Research plc este o companie listata pe piata AIM, care creeaza si furnizeaza solutii sustenabile pentru protectia culturilor, sanatatea animalelor si produsele destinate consumatorilor.

Contractul de evaluare exclusiv permite companiei Corteva Agriscience, o companie globala, pur agricultura, listata pe piata NYSE, sa evalueze tehnologia de incapsulare Sustaine™ a firmei Eden si cateva formulari pentru tratamentul biologic al semintelor din anumite teritorii majore.

Corteva va evalua exclusiv produsele care utilizeaza Sustaine™ in tratarea semintelor pana la sfarsitul anului 2020, moment in care compania poate incheia un contract exclusiv de distributie pentru aceste produse in UE, precum si din Rusia, Ucraina si Turcia. Aceasta e prima utilizare a produselor si a tehnologiei Eden pentru tratarea semintelor si este un pas initial in acest domeniu intr-o gama de utilizari si tipuri de seminte.

Microcapsulele Sustaine™ sunt micro-sfere de origine naturala, fara continut de plastic, biodegradabile, derivate din drojdie. Aceasta tehnologie a facut posibila utilizarea sigura si eficace a ingredientelor active inregistrate ale firmei Eden si ale tertilor, imbunatatind bioactivitatea, tinand sub control volatilitatea si sporind siguranta culturilor.

Directorul General al firmei Eden, Sean Smith, a declarat: „Utilizarea potentiala a ingredientelor active ale firmei Eden si a tehnologiei de formulare cu microcapsule Sustaine™ in tratarea semintelor a fost inteleasa de ceva timp de catre Eden, insa aceasta e prima ocazie majora de colaborare cu o companie pentru a dezvolta complet si a comercializa un produs care foloseste Sustaine™ in acest domeniu de aplicare.

„Suntem foarte incantati sa colaboram cu Corteva, care, pe langa faptul ca este una din cele mai mari companii globale, pur-agricola, si cunoscuta  pentru expertiza in domeniul semintelor si al tratarii acestora. Acest contract s-a incheiat ca urmare a testelor initiale pozitive efectuate pe camp de catre Corteva anul acesta, asa ca suntem optimisti cu privire la faptul ca aceasta oportunitate semnificativa va deveni un succes comercial pentru ambele companii.”

Andre Negreiros, Seed Applied Technologies Leader, Europa, pentru Corteva Agriscience, a declarat: „Suntem bucurosi sa colaboram cu firma Eden pentru a oferi agricultorilor solutii complete, cu un profil favorabil din punct de vedere al mediului. Fiind o companie dedicata sustenabilitatii, suntem incantati sa folosim tehnologia de formulare Sustaine™ pentru a contribui la reducerea utilizarii microplasticului, in conformitate cu asteptarile consumatorilor.”

„Aceasta colaborare reflecta abordarea asupra inovarii deschise a firmei Corteva Agriscience, mobilizand colaborari la nivel mondial pentru a urmari inovarile ce imbunatatesc productivitatea fermierilor, sustenabilitatea mediului, si promoveaza ideea de a continua sa se cultive ceea ce conteaza – acum, dar si in urmatoarele generatii.”

Despre Corteva Agriscience

Corteva Agriscience™ este o companie globala, pur-agricultura, tranzactionata pe bursa, care ofera fermierilor din intreaga lume cel mai complet portofoliu din industrie – inclusiv un mix echilibrat si divers de seminte, solutii pentru protectia culturilor si solutii digitale axate pe maximizarea productivitatii si cresterea randamentului si profitabilitatii. Avand in portofoliu unele dintre cele mai usor de recunoscut marci din agricultura si o linie de produse si tehnologii de top in industrie, care pot genera cresteri viitoare, compania se angajeaza sa colaboreze cu partile interesate din intreg sistemul alimentar, contribuind la promisiunea de a imbogati viata celor care produc si a celor care consuma si asigurand progresul generatiilor viitoare. Corteva Agriscience™ a devenit o companie independenta listata la bursa pe data de 1 iunie 2019 anterior fiind divizia agricola a DowDuPont. Mai multe informatii sunt disponibile pe www.corteva.ro.

Urmariti Corteva Agriscience pe Facebook, Instagram, LinkedIn, Twitter si YouTube.

Despre Eden Research plc

Eden Research este o companie listata pe piata AIM, care creeaza si furnizeaza produse biopesticide revolutionare si tehnologii de micro-capsulare naturala pentru industria globala de protectie a culturilor, de sanatate animala si de produse destinate consumatorilor.

Tehnologia de incapsulare Sustaine™ a firmei Eden foloseste eficacitatea biocida a substantelor chimice naturale produse de plante (terpene) si poate fi utilizata si cu compusi naturali si cu compusi sintetici, pentru a le spori performanta si utilizarea facila.

Eden dezvolta aceste tehnologii prin cercetare inovatoare si o serie de parteneriate comerciale de productie, marketing si distributie. Compania are un numar de brevete si o serie de produse in diverse etape de dezvoltare, care vizeaza domenii specifice ale industriei agrochimice globale. Pana in prezent, compania a investit aproximativ 14 milioane GBP in dezvoltarea si protejarea proprietatii sale intelectuale si a solicitat aprobarea de reglementare pentru produsele care se bazeaza pe tehnologiile sale. Veniturile castigate de companie au fost modeste in timp ce aceasta s-a concentrat pe asigurarea protectiei brevetelor pentru proprietatea sa intelectuala, obtinerea aprobarilor de reglementare, identificarea partenerilor industriali corespunzatori si incheierea de acorduri comerciale.

™ ,®, Marci comerciale si marci de servicii ale companiilor Dow AgroSciences, DuPont sau Pioneer si ale companiilor afiliate, sau ale proprietarilor respectivi. Sustaine™ este marca comerciala a companiei Eden Research sau a proprietarilor respectivi.

Persoana de contact cu mass-media

József Máté, Corporate Communications Leader, Europa

Tel.: +41 22 775 36 70, Mobil: +41 79 597 2709

jozsef.mate@corteva.com

Maria Cirja, Marketing Manager Romania & Rep. Moldova

Tel: +40 746 228 902

maria.cirja@corteva.com

 

 

S-ar putea să te intereseze

Hot News