„Craita Merelor” infloreste in afaceri cu Corteva Agriscience

Publicat de

Corina Oprea, o femeie fermier din Voinesti, judetul Dambovita, a dus afacerea familiei mai departe cu sprijinul Corteva Agriscience, compania internationala de cercetare si dezvoltare in agricultura. Corina a obtinut locul al doilea in editia din 2021 a programului de granturi educationale TalentA, realizand progrese semnificative cu proiectul sau „La cules pe Taramul Craitei” si contribuind la dezvoltarea sustenabila a comunitatii sale locale.

Proiectul castigator al Corinei s-a dezvoltat ca un plan strategic pentru imbunatatirea dinamicii afacerii de familie, introducand o linie de mere deshidratate in facilitatea lor de procesare de la nivelul laboratorului. Grantul primit de la Corteva Agriscience, precum si cunostintele dobandite in cadrul modulelor programului TalentA, i-au permis sa implementeze initiativa „La cules pe Taramul Craitei” – un proiect educational si interactiv captivant atat pentru copii, cat si pentru adulti, desfasurat in fiecare an in lunile septembrie si octombrie. Elevii, familiile lor si echipa Corinei petrec o zi intreaga in livada, dobandind informatii valoroase despre istoria regiunii, soiurile de mere, intretinerea livezii, culesul merelor si metodele optime de depozitare. Cu peste 5.000 de vizitatori in doi ani, initiativa nu doar a sporit vizibilitatea locala, ci a contribuit si la extinderea conceptului binecunoscut „De la ferma la furculita” in agricultura.

Parcursul castigatoarei a evoluat semnificativ incepand cu 2021, cu accentul initial pe productia de suc de mere si vanzarile online si offline extinzandu-se in 2022 prin colaborari cu magazine si cafenele din Bucuresti. Evenimentele din livada au prins avant sub titulatura „La cules pe Taramul Craitei”, iar inaugurarea vilei „Craita Merelor The Place” a oferit o experienta placuta oaspetilor in mijlocul unei livezi vaste.

In 2023, Corina a diversificat gama de servicii prin adaugarea de mere deshidratate la gama sa de produse, colaborand cu un cunoscut lant de cafenele din Romania pentru introducerea acestora in meniul lor sub forma de ceai si punci de mere.

Evenimentele din livada au atras si mai mult atentia, inspirand fermierii vecini sa-si deschida livezile pentru vizitatori. In paralel, investitiile au continuat la „Craita Merelor The Place”, gazduind tabere, activitati de well-being, evenimente de tip teambuilding si activitati pentru copii.

Planurile viitoare pentru afacere prevad extinderea conceptului „De la ferma la furculita”, gazduirea de evenimente educationale in timpul infloririi primaverii, verii si recoltelor de toamna. De asemenea, vor continua dezvoltarea parteneriatelor cu bacanii, restaurante, cafenele, si alte companii care trimit cutii cadou cu mere si suc de mere antreprenorilor romani si altor clienti fideli ai acestora. In plus, planurile de afaceri ale Corinei includ promovarea serviciilor de cazare, integrarea unei mici „ferme de animale” in 2024, imbunatatind astfel experienta din mediul rural pentru oaspeti, in special pentru copii.

„Cu programul TalentA al Corteva Agriscience, am avut oportunitatea sa simt ca femeile sunt sustinute in agricultura, nu doar in Romania, ci si in alte tari. Am avut sansa sa intalnesc alte femei fermieri din tara care m-au inspirat, cu care am colaborat si alaturi de care am devenit parte a comunitatii TalentA de femei care inspira. Cunostintele dobandite si specialistii care au organizat programul au fost de prima clasa, aplicabile inca de la inceput atat in agricultura, cat si in alte afaceri. Cel mai important aspect pentru mine a fost acela sa vad ca nu sunt singura femeie care incearca sa dezvolte o afacere in agricultura, ca exista multe femei de success, m-am simtit inteleasa si am simtit ca facem parte din aceeasi familie. Femeile din agricultura care putem conduce azi un tractor in camp, maine lucram la un laptop creand campanii de marketing, poimaine pregatim comunicate de presa sau livram comenzi, iar in ziua urmatoare suntem pe scena purtand pantofi cu toc si rochii feminine si participand la discutii relevante cu barbati din industrie”, a declarat Corina Oprea.

Impactul proiectului Corinei asupra comunitatii locale este semnificativ prin cresterea numarului de producatori locali care si-au extins portofoliul de produse cu mere deshidratate si cresterea interesului pentru turismul rural, reflectand angajamentul Corteva Agriscience de a contribui la imbunatatirea calitatii vietii in comunitatile unde fermierii traiesc si lucreaza, incercand sa raspunda nevoilor acestora. Mai mult, castigatoarea TalentA isi imagineaza un viitor in care femeile in agricultura vor juca roluri din ce in ce mai importante, daramand barierele si contribuind semnificativ la cresterea industriei.

„In misiunea unei femei fermier se afla o dedicatie profunda de a hrani nu doar familia sa, ci si intreaga comunitate in care traieste. Fie ca gestioneaza o ferma de cultura mare sau o sera de legume, esenta eforturilor noastre la Corteva Agriscience este de a ne asigura ca toti semenii nostri beneficiaza de o nutritie corespunzatoare. TalentA este un program fundamental in sustinerea acestor femei, cultivand o retea solida de femei fermier dedicate sa sustina si sa imbunatateasca nivelul de trai al celor din jur. Continuam sa ne adresam femeilor din mediul rural, in timp ce ne propunem sa sprijinim cresterea nivelului calitatii vietii in aceste zone. Cu acest program, Corteva le ofera acces la informatii si finantare, precum si suport pentru a-si dezvolta si moderniza afacerile, facandu-le competitive, productive si creative”, spune Maria Cirja, Marketing Director pentru Romania, Republica Moldova si Ungaria, la Corteva Agriscience.

Initiativa educationala fondata de Corteva Agriscience in urma cu cinci ani se extinde mult dincolo de povestile de succes individuale, oferind oportunitati femeilor sa prospere in sectorul agricol, unde multitasking-ul si abilitatile variate sunt esentiale. TalentA, cu acoperirea sa globala si initiativele sale, nu ofera doar sprijin financiar, ci are si rolul de a crea o retea rezilienta de femei antreprenor in agricultura.

Despre Corteva 

Corteva, Inc. (NYSE: CTVA) este o companie globala dedicata exclusiv agriculturii, care combina inovatia de varf in industrie, implicarea directa cu clientii si executia operativa pentru a furniza solutii profitabile pentru cele mai urgente provocari ale agriculturii la nivel mondial. Corteva obtine o preferinta de piata avantajoasa prin strategia sa unica de distributie, impreuna cu mixul echilibrat si global diversificat de seminte, produse si servicii pentru protectia plantelor si produse digitale. Cu unele dintre cele mai recunoscute marci din agricultura si o linie tehnologica bine pozitionata pentru a stimula cresterea, compania este angajata sa maximizeze productivitatea pentru fermieri, colaborand cu partile interesate din intregul sistem alimentar pentru a-si indeplini promisiunea de a imbogati viata celor care produc si a celor care consuma, asigurand progresul pentru generatiile viitoare. Mai multe informatii pot fi gasite la www.corteva.com.

Urmariti Corteva pe FacebookInstagramLinkedInTwitter si  YouTube.

# # #

Contact Corporate Communications Corteva: 

Ana-Maria Grigore

+40 (754) 228 975

Anamaria.grigore@corteva.com

S-ar putea să te intereseze

Hot News