Daunatorul “Tanymecus dilaticollis”, subiect de discutie la Conferinta tehnica APPR!

Publicat de

Centrul de testare APPR (Asociatia Producatorilor de Porumb din Romania) sustine astazi, in Ialomita, localitatea Mihail Kogalniceanu, o conferinta tehnica in campurile de cercetare, in cadrul careia se va prezenta o analiza pe larg, bine structurata si documentata privind atacul daunatorului „Tanymecus dilaticollis”, o problema spinoasa, care starneste controverse si pune pe jar atat fermierii, cat si specialistii din domeniul protectiei plantelor. Alaturi de profesori, specialisti in domeniu, fermieri, ALCEDO s-a alaturat principalelor companii din industrie prezente la eveniment, dornici cu totii sa afle modul in care poate fi stopat„Tanymecus dilaticollis, in conditiile impuse de Uniunea Europeana de a interzice neonicotinoidele, singurele capabile sa elimine acest daunator si sa asigure o productie sanatoasa la culturile de porumb, dar si floarea-soarelui.

Reamintim ca UE a decis in urma cateva luni, interzicerea neonicotinoidelor in tarile din blocul comunitar. Decizia a fost luata cu votul majoritar al tarilor membre, cele mai puternice tari, Franta, Germania, Italia si Marea Britanie sustinand interzicerea neonicotinoidelor. Tara noastra, dar si Ungaria, Danemarca si Republica Ceha au fost singurele state care au votat impotriva deciziei, tari care se confrunta cu un puternic atac al daunatorului Tanymecus dilaticollis (ratisoara porumbului), ducand pana la compromiterea culturilor.

Pe larg, despre ce s-a discutat la Conferinta tehnica APPR, veti putea citi in paginile revistei Sanatatea plantelor, nr. 244 – septembrie.

Alina Cretu, director-executiv APPR
Alina Cretu, director-executiv APPR

Prof.univ. dr. IOAN ROSCA, USAMV Bucuresti
Prof.univ. dr. IOAN ROSCA, USAMV Bucuresti
Cei doi directori tehnici ALCEDO, Sorin STEFAN si Marian BUTOIANU, alaturi de presedintele ASAS, Valeriu Tabara
Cei doi directori tehnici ALCEDO, Sorin STEFAN si Marian BUTOIANU, alaturi de presedintele ASAS, Valeriu Tabara

S-ar putea să te intereseze

Hot News