Drumul unei tomate – de la samanta la farfurie

Publicat de

Asociatia Industriei de Protectia Plantelor din Romania (AIPROM) a organizat ieri, 14.11.2019, un eveniment ce a avut ca tema „fascinanta calatorie a tomatelor, de la samanta la farfurie”.

Evenimentul a fost deschis de Vasile Iosif, presedintele AIPROM si de membrii Consiliului de Conducere care au prezentat principalele proiecte AIPROM din anul 2019. „In numele Asociatiei Industriei de Protectia Plantelor va multumesc pentru ca ati dat curs invitatiei noastre pentru evenimentul anual, eveniment pe care anul acesta ne-am dorit sa-l dezvoltam. Nu vom discuta doar despre ceea ce face Industria de Protectia Plantelor sau despre activitatile noastre interne, ci si despre rolul nostru in arhitectura lucrurilor. Sugestiv, l-am denumit «Fascinanta calatorie a tomatelor, de la samanta la farfurie». Sper ca panelul respectiv sa suscite foarte mult interes si sa invatam foarte multe lucruri despre o cultura extraordinar de importanta si draga tuturor”, a spus presedintele AIPROM.

Totodata, in cadrul evenimentului au fost premiati cei mai implicati parteneri AIPROM.

A doua parte a evenimentului a fost o dezbatere moderata de Lucian Mindruta, cu specialisti precum Valeria Tudor (Universal Impexsem), George Tibacu (Fermier Fitoser Tibacu), Paulina Gabor (Autoritatea Nationala Fitosanitara), Marius Petrache (Marcoser), Laurentiu Rinchita (Profi Rom Food) si Aurelia Surdu (Laboratorul National Fitosanitar). Acestia au abordat subiecte precum asigurarea unui rasad de tomate de calitate, mentinerea sanatatii plantelor de tomate de la samanta pana la maturitate, protejarea sanatatii plantelor de tomate, comunicarea cu fermierii, raspunsul marilor lanturi de magazine la cerintele consumatorilor si, nu in ultimul rand, ce fac autoritatile pentru a oferi consumatorilor doar tomate sigure.

Primeste pe email zilnic cele mai noi stiri din agricultura

Aboneaza-te la newsletter-ul nostru!

S-ar putea să te intereseze

Hot News

Primeste pe email zilnic cele mai noi stiri din agricultura!

Aboneaza-te acum la newsletter-ul nostru!