EVOLUS® – cel mai popular fungicid sistemic, pentru combaterea bolilor foliare la grau!

Publicat de

Alege o cultura sanatoasa!

In momentul in care sunt conditii de infestare cu fainare si agentul patogen se instaleaza, pagubele inregistrate pot atinge 25-30% si uneori pot ajunge sa acopere intreg aparatul foliar.

Atacul instalat in toamna afecteaza plantele de grau prin scaderea rezistentei plantelor la ger. La atacul timpuriu, boala conduce la pierderea frunzelor, iar infratirea si dezvoltarea radacinilor sunt afectate. Atacul intarziat impiedica procesul de asimilatie al plantelor, astfel incat numarul boabelor pe spic si MMB-ul se reduc.

Pentru siguranta productiei si o protectie indelungata a culturilor de cereale, CORTEVA va recomanda produsul EVOLUS®, un fungicid inovator ce contine trei substante active (proquinazid, tebuconazol si procloraz).

 • Proquinazid – o molecula chimica din grupa quinazolinelor cu efect preventiv si curativ. Actiune de lunga durata si reziduala specifica impotriva fainarii prin inhibarea germinarii sporilor si formarii apresorilor stimuland mecanismele proprii de aparare ale plantei. Actiunea in stare de vapori creeaza o zona de protectie in jurul plantei (halou) ajungand si in zonele limitrofe netratate. Nu induce rezistenta incrucisata cu fungicidele pe baza de triazoli, morfoline sau strobilurine.
 • Tebuconazol – substanta activa din grupa triazolilor, are efect preventiv, curativ si eradicant asupra unui spectru larg de patogeni. Actioneaza sistemic fiind absorbit rapid de planta, se transloca acropetal si blocheaza raspandirea patogenilor in planta. Prin actiunea specifica inhiba dezvoltarea unui spectru larg de patogeni si in mod deosebit pe Fusarium spp.
 • Procloraz – actioneaza sistemic fiind absorbit rapid si translocat acropetal prin xilem in toate partile verzi ale plantei, are actiune preventiva si eradicanta. Substanta activa inhiba biosinteza.

EVOLUS® garanteaza o eficacitate foarte buna impotriva bolilor din culturile grau (in special asupra fainarii, chiar si in faza latenta a acesteia), fapt ce asigura o protectie deosebita inca de la inceput.

Produsul EVOLUS® se poate aplica intr-un singur tratament pe sezon, in functie de presiunea de infectie, preferabil preventiv sau la aparitia primelor simptome.

La grau se va aplica de la inceputul atacului bolilor si pana la sfarsitul infloritului. Produsul se poate aplica si ca al treilea tratament in tehnologia de combatere a patogenului Fusarium.

Dintre avantajele produsului EVOLUS®  enumeram:

 • Cel mai performant fungicid sistemic pentru primul tratament – T1.
 • Proquinazid – molecula Nr. 1 in combaterea fainarii la grau.
 • Actiune preventiva, curativa si eradicanta.
 • Protectie de lunga durata, 6-8 saptamani.
 • Protejeaza frunzele netratate si nou formate datorita actiunii sistemice si in stare de vapori.
 • Combatere excelenta a fainarii.
 • Sinergismul substantei active asigura combaterea eficienta si a fuzariozei.
 • Flexibil in aplicare, poate fi aplicat pe toata perioada de vegetatie.

 

Ana Maria Pascariu

Category Marketing Manager Fungicides & Insecticides

Corteva Agriscience Romania & Moldova

S-ar putea să te intereseze

Hot News