Fermierii isi pot asigura culturile cu bani europeni!

Publicat de

Incepand cu data de 1 aprilie 2019 se afla in derulare sesiunea de depunere a cererilor de finantare pentru submasura 17.1 – Prime de asigurare a culturilor, a animalelor si a plantelor din cadrul Programului National de Dezvoltare Rurala, cu scopul de a incuraja fermierii sa isi asigure culturile impotriva fenomenelor climatice nefavorabile, cum ar fi: inundatii, seceta, grindina, inghet, ploi torentiale, tornade, furtuni, etc.
Sesiunea anuala de depunere a cererilor de finantare pentru aceasta submasura este  impartita in doua etape: pentru culturile de primavara si pentru cele de toamna. Etapa curenta de depunere a dosarelor cererilor de finantare, aferenta culturilor de primavara, se desfasoara in intervalul 01.04.2019 – 30.11.2019. Alocarea financiara pentru intreaga perioada de programare este de 42.797.487 euro, depunerea dosarelor cererilor de finantare realizandu-se continuu pana la epuizarea fondurilor. Sprijinul public nerambursabil acordat in cadrul acestei submasuri este de :

  • 70% din valoarea primei de asigurare eligibile si platita efectiv de catre fermier, in cazul fermelor mici cu dimensiunea economica pana la 11.999 euro standard output (SO);
  • 55% din valoarea primei de asigurare eligibile si platita efectiv de catre fermier, in cazul fermelor cu dimensiunea economica mai mare sau egala cu 12.000 SO.
    Pentru a beneficia de sprijin, solicitantul va incheia o asigurare pentru riscurile prevazute, angajandu-se sa plateasca valoarea integrala a primei de asigurare in cuantumul si la termenele prevazute in contractul de asigurare. Conditiile de eligibilitate sunt detaliate in Ghidul solicitantului publicat pe pagina de web a AFIR (www.afir.info/Investitii PNDR/sM 17.1). Alte informatii relevante sunt disponibile pe paginile web ale AFIR (www.afir.info) si MADR (www.madr.ro).
    Comunicat de presa MADR

S-ar putea să te intereseze

Hot News