Gama RIVAL: combaterea buruienilor din culturile de cereale paioase cu produse de inalta calitate

Publicat de

Stim ca tehnologia este cea mai importanta veriga din managementul unei culturi, iar erbicidarea cu produsele din gama RIVAL este o solutie eficienta, actionand asupra unui spectru larg de buruieni dicotiledonate anuale si perene din culturile de grau, orz, ovaz, secara si triticale, inclusiv asupra celor rezistente la 2,4 D.

RIVAL TOP 20 SG este un erbicid de tip sulfonilureic, cu aplicare in postemergenta, pentru combaterea buruienilor dicotiledonate anuale si perene. Are actiune sistemica, cu absorbtie prin frunze si radacini, fiind translocat rapid in toata planta. In plantele de buruieni erbicidul inhiba diviziunea celulara din varfurile de crestere ale lastarilor si radacinilor. Detalii, aici.

RIVAL STAR 50 SX este absorbit prin frunze si radacini si este translocat rapid in intreaga planta. Substanta activa inhiba diviziunea celulara in varfurile de crestere ale lastarilor si radacinilor plantelor sensibile. Cresterea buruienilor este oprita dupa cateva ore de la aplicare, dar simptomele vizibile apar dupa 5-10 zile, iar moartea acestora se produce dupa 15-25 zile. Detalii, aici.

RIVAL ULTRA se aplica in doza de 35 g/ha, postemergent, de la 2 frunze ale culturii pana la aparitia frunzei stindard (BBCH 12-39), pentru combaterea buruienilor dicotiledonate anuale si perene, cand buruienile anuale sunt in faza de 2-6 frunze, iar cele perene sunt in faza de rozeta. Detalii, aici.

Eficacitate maxima (peste 90%) se obtine la aplicarea erbicidului in conditii de umiditate optima inainte si dupa tratament si la respectarea fazei optime a buruienilor dicotiledonate anuale si perene (2-4 frunze; Cirsium < 10 cm).

De asemenea, asocierea cu unul din surfactantii VITAL 90 sau SILWET STAR permite o combatere mai buna a buruienilor mediu sensibile la erbicid, precum si o mai buna translocare a produsului.

S-ar putea să te intereseze

Hot News