Incendiile de vegetatie monitorizate din satelit

Publicat de

Arderea miristilor si a resturilor vegetale reprezinta un pericol pentru mediul inconjurator, pentru ca prin ardere se deterioreaza habitatul pasarilor si animalelor, dar se distrugerea si solului si microorganismele care ofera fertilitate acestuia.

In plus, in urma incendiilor, in aer sunt emanate substante toxice (monoxid de carbon, dioxid de sulf, oxizi de azot) care, chiar si in cantitati mici, pot cauza intoxicatii ale cailor respiratorii.

Aici poate fi accesata harta prin care se monitorizeaza din satelit situatia din teren. In imaginea de mai jos se poate observa harta incendiilor de vegetatie active in Romania la data de 24.03.2022. Dovada stau si imaginile venite din zona Botosani, unde fermierii s-au plans ca le-au fost incendiate campurile la inceputul acestei luni, fara ca autorii sa fie gasiti pana in acest moment.

In scopul prevenirii incendierii vegetatiei, arderea miristilor, stufului, tufarisurilor sau vegetatiei ierboase, fara acceptul autoritatii competente pentru protectia mediului si fara informarea, in prealabil, a serviciilor publice comunitare pentru situatii de urgenta, este strict interzisa si se sanctioneaza cu amenda.

S-ar putea să te intereseze

Hot News