Informare de presa APPR

Publicat de

APPR-ASOCIATIA PRODUCATORILOR DE PORUMB DIN ROMANIA

Catre,

GUVERNUL ROMANIEI, Domnului Premier Ludovic ORBAN

MINISTERUL AGRICULTURII ȘI DEZVOLTARII RURALE, Domnului Ministru Adrian OROS,

Avand in vedere prevederile  O.M. nr. 7/04.04.2020, emisa de Ministerul Afacerilor Interne membrii APPR (FERME-COMPANII DIN SECTRORUL AGRO-ALIMENTAR), propunem sa se revina asupra urmatoarelor puncte  si sa se gaseasca o solutie pentru ca activitatea agricola de sezon sa poata fi continuata in zonele in care sunt instituite masuri de carantinare, pe perioada starii de urgenta :

  • Art. 2 alin. b) din Ordonanta Militara nr.7

– corespunde unei modificari a lit. b) ale art. 2: Persoanele care nu locuiesc in zona carantinata dar care desfasoara activitati economice sau in domeniul apararii, ordinii publice, securitatii nationale, sanitar, situatiilor de urgenta, administratiei publice locale, asistentei si protectiei sociale, judiciar, serviciilor de utilitate publica, energetic, agriculturii, alimentatiei publice, alimentarii cu apa, comunicatiilor si  transporturilor.

Acest articol sa nu se refere doar la persoanele care nu locuiesc in zona carantinata, ci la toate persoanele implicate in activitatile agricole care sunt in situatia de a se deplasa pentru a realiza lucrarile agricole care nu sufera niciun tip de amanare. Sa se acorde facilitatea de circulatie pentru domeniul de activitate generala „AGRICULTURA”  in aceste zone speciale avand in vedere necesitatea de mobilitate a celor care lucreaza in domeniu si faptul ca ne aflam in plina campanie agricola de primavara iar contextul climatic este oricum extrem de nefavorabil agricultorilor in aceasta perioada.

In baza actelor  doveditoare referitoare la obiecteul de activitate speram ca toti fermierii sa isi poata continua si/sau relua de urgenta activitatea  in aceasta perioada.

Ne exprimam increderea ca veti gasi o solutie referitor la aceasta situatie de urgenta si ramanem la dispozitia dvs. pentru orice alte informatii suplimentare.

Presedintele APPR,

Nicolae SITARU

S-ar putea să te intereseze

Hot News