Corteva Agriscience a participat la un eveniment privind Acordul Verde al UE
Bruxelles, Belgia – 4 martie, 2021 – Stiinta si tehnologia pot ajuta fermierii sa produca alimente sanatoase si accesibile, fara sa epuizeze resursele naturale sau sa produca un impact negativ asupra mediului, s-a discutat la o conferinta europeana care a reunit decidenti politici si fermieri.
Evenimentul online gazduit de site-ul europen de stiri Euractiv si sponsorizat de Corteva Agriscience a adus impreuna oficiali UE, eurodeputati, organizatii de mediu si alte parti interesate pentru a discuta despre strategiile UE Biodiversitatea si De la ferma la consumator.
Andreas Huber, director pentru cercetare integrata al Corteva Agriscience Europa, a dezbatut impactul Acordului Verde al UE asupra dezvoltarii de noi solutii pentru fermierii europeni.
Acordul Verde european stabileste o foaie de parcurs la capatul careia Europa ar trebui sa devina neutra din punctul de vedere al emisiilor de carbon in 2050, cu niste tinte intermediare in 2030, termen pana la care ar trebui scazut si consumul de substante de protectie a plantelor si a ingrasamintelor.
“Vreau sa subliniez faptul ca Acordul Verde nu a fost o surpriza pentru noi” a afirmat dl. Huber. “De fapt, companii precum Corteva si-au reproiectat linia de produse si programele R&D cu ceva timp in urma.”
Dl. Huber a descris Strategia de sustenabilitate a Corteva Agriscience, care include 14 obiective masurabile ce urmeaza sa fie indeplinite in urmatorii 10 ani. “Aceste angajamente vin impreuna cu valori clare, cum ar fi cresterea randamentelor recoltelor la nivel mondial cu 20%, reducand in acelasi timp emisiile de gaze cu efect de sera cu 20%, imbunatatind sanatatea solului pe 30 milioane de hectare, ridicand veniturile si imbunatatind practicile sustenabile pentru 500 de milioane de mici fermieri la nivel global, precum si cu multe altele. Multe dintre tintele noastre de sustenabilitate sunt in concordanta cu obiectivele Acordului Verde si ghideaza, in mod evident, prioritatile noastre in R&D.”
De asemenea, el a subliniat mai multe inovatii ale Corteva Agriscience aliniate la obiectivele Acordului Verde, care tintesc minimizarea amprentei de mediu a agriculturii, intre care:
- stabilizarea azotului in sol folosind tehnologia Optinyte™[1];
- agricultura de precizie folosind tehnologii digitale, senzori si sateliti care vizeaza aplicarea produselor de protectie a culturilor[2];
- un soi de rapita lansat recent, dezvoltat de-a lungul mai multor ani prin metode traditionale de ameliorare, mai rezistent la bolile fungice si care va fi utilizat si la studierea bolilor-cheie ale altor culturi agricole;
- o line de produse insecticide si fungicide biologice aflata in prezent in stadiu avansat de dezvoltare, compania devenind un partener important al producatorilor europeni care practica agricultura organica.
“La Corteva privim in permanenta modul in care inovatia poate imbunatatii sustenabilitatea sistemelor alimentare,” a declarat la eveniment Dl. Huber. Vedem o accelerare semnificativa a inovarii, care abordeaza probleme precum schimbarile climatice, biodiversitatea, sanatatea solului si alte domenii.”
Despre Corteva Agriscience
Corteva Agriscience este o companie globala, pur-agricultura, tranzactionata pe bursa, care ofera fermierilor din intreaga lume cel mai complet portofoliu din industrie – inclusiv un mix echilibrat si divers de seminte, solutii pentru protectia culturilor si solutii digitale axate pe maximizarea productivitatii si cresterea randamentului si profitabilitatii. Avand in portofoliu unele dintre cele mai cunoscute marci din agricultura si o linie de produse si tehnologii de top in industrie, care pot genera cresteri viitoare, compania se angajeaza sa colaboreze cu partile interesate din intreg sistemul alimentar, contribuind la promisiunea de a imbogati viata celor care produc si a celor care consuma si asigurand progresul generatiilor viitoare. Corteva Agriscience™ a devenit o companie independenta listata la bursa pe data de 1 iunie 2019 anterior fiind divizia agricola a DowDuPont. Mai multe informatii sunt disponibile pe www.corteva.ro
Urmariti Corteva Agriscience pe Facebook, Instagram, LinkedIn, Twitter si YouTube
TM ® SM Marci comerciale ale Corteva Agriscience si ale afiliatilor acestora sau ale detinatorilor lor respectivi
Contact
József Máté- Head of Communications, Europe
Corteva Agriscience
Tel: +41 22 775 36 70, Mob: +41 79 597 2709
[1]Optinyte™ incetineste activitatea microorganismelor care transforma azotul in nitrat si reduce levigarea la apele subterane. In plus minimizeaza denitrificarea si formarea de N2O care este un gaz de sera important.
[2] Asigurand ca sunt aplicate doar cand si unde este necesar in teren, acest fapt duce la o reducere semnificativa a cantitatii de produse de protectie a culturilor. Instrumentele digitale ajuta de asemenea la optimizarea timpului si a densitatii de plantare si reduc consumul de apa prin calularea mai exacta a cerintelor de irigare.