SORRIAL este un soi de grau nearistat ce oferta un potential de productie ridicat si prezinta calitate superioara pentru segmentul de panificatie. In 2021, fermierii care l-au ales au obtinut productii intre 7000 – 10000 kg/ha, in functie de zona si tehnologia aplicata.
Mai multe detalii despre acest soi gasiti mai jos.
INSUSIRI FIZIOLOGICE
- soi nearistat
- alungirea paiului: semi-timpurie
- aparitia spicului: semi-timpurie
- talie plantelor: mica-medie
- boabe de duritate medie si uniformitate foarte buna
- toleranta la inghet: tolerant
- toleranta la cadere: tolerant
- toleranta la seceta: tolerant
TOLERANTA LA BOLI
- fainare (Erysiphe graminis): foarte putin sensibil
- rugina galbena (Puccinia striiformis): foarte putin sensibil
- rugina bruna (Puccinia recondita): sensibil
- fuzarioza spicelor (Fusarium culmorum): putin sensibil
- septorioza (Septoria tritici): putin sensibil
INDICI DE CALITATE
- continut de proteina: 12-16%
- energie: 220-250
- segment de panificatie: grau de calitate superioara
- potential de productie ridicat
- MMB: 46 g
RECOMANDARI TEHNOLOGICE
- zonare: in toate zonele de cultura ale graului din Romania
- densitatea optima: 400-450 boabe germinabile/mp
In imagine se poate observa evolutia unei sole de grau din sudul Romaniei in anul agricol 2020-2021.
Pentru mai multe detalii despre oferta noastra va rugam sa apelati la reprezentantii ALCEDO din zona dumneavoastra. Informatii gasiti si in aplicatia ALCEDO, disponibila in AppStore sau Google Play: https://aplicatia.alcedo.ro/
Echipa ALCEDO