Rezumatul saptamanii 02.08 – 06.08.2021

Publicat de

Sanatatea Plantelor iti aduce rezumatul saptamanii…

1. Pana in prezent, in vestul Romaniei, Metcalfa pruinosa a fost detectata doar in zonele urbane, majoritatea speciilor de plante afectate fiind plantele ornamentale. Totusi, in unele gradini si curti private s-au detectat populatii de Metcalfa pruinosa pe vita de vie, mai ales pe cea productiva (Vitis vinifera). Daunele cauzate plantelor pot afecta in mod direct cresterea si dezvoltarea acestora si, implicit, productia de struguri si vin. Mai multe detalii, aici.

2. Cele mai mari pagube sunt produse de larvele omizii fructificatiilor (Helicoverpa armigera) prin distrugerea organelor florale si a fructificatiilor in formare. La noi in tara, in ultimii ani daunatorul a inceput sa puna probleme serioase, atat cultivatorilor de porumb, cat si celor de tomate sau ardei. Care este cheia succesului pentru aceasta specie? Care ar fi optiunile fermierilor in lupta lor cu acest daunator? Raspunsurile, aici.

3. Fiecare alegere pe care o facem in ceea ce priveste tehnologia de cultura trebuie sa aiba ca rezultat cresterea calitatii si a productivitatii. Pentru a beneficia de productii stabile, specialistii ALCEDO recomanda soiul de grau FALADO. Citeste aici detalii despre insusirile fiziologice, toleranta la boli, indicii de calitate si recomandarile tehnologice pentru acest soi.

S-ar putea să te intereseze

Hot News