Microgranulatele starter, un rol esential in tehnologia Strip-Till

Publicat de

Sistemul de cultura strip till este o metoda moderna si eficienta de cultivare a solului care implica lucrul minim cu acesta. In acest sistem, doar o fasie ingusta de sol este lucrata inainte de plantare, lasand restul neafectat. Aceasta practica conserva umiditatea si structura solului, reducand eroziunea si pierderea de substante nutritive. In plus, strip till-ul poate imbunatati randamentul culturilor si reduce consumul de combustibil, contribuind astfel la o agricultura mai sustenabila.

In sistemul strip till, fertilizarea culturilor poate fi realizata in mai multe moduri. Una dintre abordari este aplicarea ingrasamintelor direct in fasia lucrata a solului, inainte de semanat. Aceasta asigura ca substantele nutritive sunt plasate intr-o zona concentrata in jurul radacinilor plantelor, promovand o absorbtie eficienta a nutrientilor. De asemenea, fertilizarea foliara poate fi utilizata in timpul cresterii plantelor pentru a furniza nutrienti suplimentari, in functie de nevoile specifice ale culturilor si de conditiile de crestere. Analiza solului contribuie la optimizarea utilizarii ingrasamintelor si la obtinerea unor rezultate mai bune in cadrul sistemului strip till. Tot prin analiza solului putem face o predictie eficienta a riscului de carenta a microelementelor, ceea ce ne poate ajuta sa luam masuri preventive.

Ingrasamintele preferate in primele faze ale culturii sunt microgranulatele starter, care isi gasesc un rol esential in tehnologia strip-till. Recomandarea Alcedo se indreapta catre StartMax HPA 10-48-Zn, StartMax HIP 11-54-Zn, Yaramila NP Starter 10-48-Zn+B, produse destinate fertilizarii concomitent cu semanatul.

Formularea speciala a acestor trei ingrasaminte are cateva avantaje semnificative:

  • granulatia de sub 1.5 mm care le face usor de aplicat;
  • raportul de nutrienti optimizat pentru nevoile specifice primelor faze de vegetatie;
  • solubilitatea foarte mare a produselor (deci eficienta crescuta chiar si in relativ deficit de umiditate);
  • un indice de salinitate mic ce permite aplicarea in siguranta in imediata vecinatate a radacinilor.

Mai multe detalii despre aceste produse gasiti atat in aplicatia ALCEDO, cat si contactand unul dintre reprezentatii zonali.

S-ar putea să te intereseze

Hot News