Pachetele LANGIS AMIRAL PROFFY si LANGIS AMIRAL PROFFY PLUS

Publicat de

Cu totii stim ca, fara o samanta de calitate si un tratament adecvat impotriva daunatorilor din sol, dar si a bolilor cu transmitere prin samanta, startul unei culturi poate fi afectat si, in consecinta, rezultatul poate fi diminuarea productiei sau chiar intoarcerea culturii. Pentru culturile de cereale paioase din aceasta toamna, ALCEDO va propune PACHETELE ISCUSITE pentru tratament samanta: LANGIS AMIRAL PROFFY, avand in componenta insecticidul LANGIS (300 g/l cipermetrin) si fungicidul AMIRAL PROFFY 6 FS (tebuconazol 60 g/l) si PACHETUL LANGIS AMIRAL PROFFY PLUS, care pe langa insecticid si fungicid contine si fertilizantul MICROFERT U, care mareste perioada de actiune a insecticidului.

Ce face LANGIS?

Insecticidul LANGIS este destinat tratamentului semintelor de grau, orz, dar si porumb si floarea soarelui, pentru combaterea viermilor sarma (Agriotes spp.), omologat la cereale paioase in doza de 2,5 l/t samanta. LANGIS actioneaza prin ingestie si contact, dar are si un efect repelent asupra viermilor sarma, dar si a altor daunatori din sol. Insecticidul LANGIS, sub forma de emulsie, combina proprietatile repelente ale cipermetrinului, cu o formula unica, ce ofera o „zona de protectie” in jurul semintelor tratate, distrugand sau indepartand daunatorii, fara a afecta germinatia semintelor.

Cum piretroizii sunt expusi unei degradari mai accelerate in functie de conditiile din sol (pH, umiditate, temperatura), pentru protectia mai indelungata a substantei active si imbunatatirea efectului insecticid, recomandam folosirea la tratamentul semintei si a fertilizantului MICROFERT U, in doza de 2,5 l/t samanta.

Ce face AMIRAL PROFFY 6 FS?

Pe langa insecticidul LANGIS, pachetul ISCUSIT pentru tratament samanta contine si fungicidul AMIRAL PROFFY 6 FS.

AMIRAL PROFFY 6 FS este un fungicid SISTEMIC ce are ca substanta activa tebuconazol. Produsul are actiune preventiva si curativa asupra unui spectru larg de agenti fitopatogeni, care se transmit prin samanta si sol. Este bine de stiut ca acest produs se foloseste pentru combaterea malurii comune si fuzariozei la grau, secara si triticale si a taciunelui zburator si sfasierii frunzelor la orz si orzoaica. Este compatibil cu insecticidele autorizate pentru tratarea semintelor de cereale paioase destinate insamantarilor. Retineti!  AMIRAL PROFFY 6 FS  in doza de 0,5 litri produs/t de samanta se dilueaza in 3-5 litri apa  sau chiar mai mult, pana la 10 l apa (luandu-se in calcul si apa rezultata din clatirea ambalajului). Cand se aplica in amestec cu un alt produs (insecticid), o parte din cantitatea de apa se inlocuieste cu cantitatea de insecticid, avand tot timpul atentie sa nu se depaseasca 10-12 litri de lichid pe tona de samanta, pentru a evita supraumectarea semintelor.

Care este rolul fertilizantului MICROFERT U?

Fertilizantul MICROFERT U are dublu rol. Poate fi utilizat ca “starter” in tratamentul semintelor de cereale paioase de toamna, dar si ca un “protector” al substantei active insecticide (cipermetrin). Se aplica in doza de 2,5 l/t, inlocuind o parte din apa utilizata la tratamentul semintei. Din punct de vedere “starter” efectul este materializat prin evolutie mai viguroasa a plantelor (inclusiv dezvoltarea aparatului radicular) si ca urmare cresteri ale productiei.

Pentru o agricultura performanta efectuati tramentul semintelor de cereale paioase!

 

S-ar putea să te intereseze

Hot News