Primul program de tip executive MBA destinat fermierilor, desfasurat la Slobozia

Publicat de

Comunicat de presa, 7 iulie 2020

In luna septembrie 2020 vor incepe cursurile primului program din Europa de tip executive MBA destinat fermierilor, organizat cu sprijinul unora dintre cele mai importante companii din industrie, prin parteneriat cu Universitatea de Stiinte Agronomice si Medicina Veterinara Bucuresti. Scopul programului este de a sprijini transformarea fermelor din Romania in business-uri profitabile si sustenabile.

Master in Business of Agriculture (MBAg) va include o grupa de 30 fermieri tineri din sudul si sud-estul Romaniei, care, pentru 6 luni de zile, vor participa gratuit la una dintre cele mai importante calatorii de cunoastere a carierei lor.

Suntem bucurosi ca aceasta premiera este una romaneasca. Azi doar 3% dintre fermierii romani au pregatire de business, desi agricultura nu mai este demult un business local ci global. Prin punerea bazelor acestui program aici, la Slobozia, avem ocazia de a-i ajuta pe fermierii nostri sa se dezvolte sustenabil si performant. Facem bine viitorului agriculturii locale”, a declarat Laurentiu Asimionesei, reprezentant al Amazag, compania fondatoare a programului MBAg.

Curricula academica a programului de tip masterclass va adresa patru nevoi specifice de business – agricultura, management si financiar, vanzari si trading si tehnologie. Cursantii vor avea posibilitatea de a face networking, de a impartasi experiente proprii, de a vizita centre de cercetare si de a participa la reuniuni cu asociatiile din industrie. In plus, fermierii care vor absolvi programul cu cel mai inalt grad vor putea accesa o serie de beneficii utile fermelor pe care le reprezinta.

Desi vorbim despre un demers academic, un astfel de program nu ar fi putut avea loc fara implicarea industriei. Toate companiile care sprijina proiectul au pus la dispozitie echipe de manageri foarte bine pregatiti, cu experienta dobandita in sectoarele marketing, tehnic si comercial. Asistam la nasterea unei comunitati de cunoastere dedicata agriculturii”, a concluzionat reprezentantul Amazag.

Inscrierile pentru admiterea fermierilor in program au inceput pe 6 iulie si vor dura pana pe 2 august. Fermierii care doresc sa se inscrie o pot face direct pe site-ul programului (www.mbag.ro), unde pot consulta inclusiv calendarul de desfasurare si criteriile de eligibilitate.

Programul MBAg este realizat la initiativa companiilor Syngenta Romania, Raiffeisen Bank Romania, Cargill Agricultura, Agrii Romania, we agri si AMAZAG.

Despre AMAZAG: Amazag este o platforma despre agricultura, cu ajutorul careia toti cei care produc sau pun in valoare mancarea, de la ferma la farfurie, pot performa mai bine si prin care consumatorii pot afla cu adevarat de unde provine mancarea.

Primeste pe email zilnic cele mai noi stiri din agricultura

Aboneaza-te la newsletter-ul nostru!

S-ar putea să te intereseze

Hot News

Primeste pe email zilnic cele mai noi stiri din agricultura!

Aboneaza-te acum la newsletter-ul nostru!