Pallas™ si Floramix™ – cele mai performante si utilizate erbicide pentru controlul buruienilor graminee problema din cultura de grau

Publicat de

Compania Corteva Agriscience are un portofoliu complet de erbicide, acoperind atat segmentul de toamna prin erbicidul Bizon™, cat si segmentul de primavara prin erbicidele Pixxaro™ Super, Pallas™ 75 WG, Floramix™, Mustang™, Cerlit™ Super.

Suprafetele afectate de buruienile graminee au crescut de la un an la altul. Odata cu cresterea suprafetelor cu cereale, va creste si suprafata loturilor semincere, iar acestea vor trebui mentinute curate de principalele buruieni graminee (iarba vantului, ovascior, obsiga), care cauzeaza nu numai pierderi cantitative de productie, dar si refuzul certificarii loturilor semincere.

Pallas™ 75 WG si Floramix™, pe baza de pyroxsulam, sunt cele mai cunoscute si utilizate produse din piata romaneasca pentru combaterea celor mai importante buruieni graminee: iarba vantului (Apera spica-venti), ovascior (Avena fatua), obsiga (Bromus spp.). Cele 2 produse au spectru complet, combatand pe langa buruienile de mai sus si alte buruieni graminee care au inceput sa fie prezente in Romania, cum ar fi: coada vulpii (Alopecurus myosuroides), lolium (Lolium spp.), vulpia (Vulpia myuros).

Cele 2 produse au eficacitatea cea mai ridicata in combaterea buruienilor graminee mai sus mentionate din cultura de grau. Acest fapt a fost demonstrat prin

experientele efectuate de cercetatorii companiei Corteva, precum si prin utilizarea lor ca prima optiune de catre fermierii romani care se confrunta cu aceste buruieni. Chiar si in anii cu potential de productie mai mic, fermierii trebuie sa-si mentina curate culturile, in special loturile semincere, evitand declasarea lor si raspandirea acestor buruieni problema.

Pe langa combaterea excelenta a buruienilor graminee din culturile de grau, produsele Pallas™ 75 WG si Floramix™ combat si un spectru foarte larg de buruieni dicotiledonate, controland foarte bine buruieni problema cum ar fi musetelul (Matricaria spp.), turita (Galium aparine), veronica (Veronica spp.) si chiar macul (Papaver rhoeas), in cazul produsului Floramix™.

Fermierii care vor aplica produsele Pallas™ 75 WG si Floramix™ vor avea asigurata si combaterea speciilor de veronica (Veronica spp.), nemaifiind nevoiti sa aplice erbicide specifice pentru aceasta buruiana.

In situatia in care nu sunt infestari cu buruieni dicotiledonate perene (palamida, volbura), iar buruienile monocotile si dicotile anuale sunt rasarite in momentul aplicarii erbicidului Floramix™, nu mai este nevoie de nicio alta erbicidare pana la recoltare.

Pe langa avantajele mentionate, produsele Pallas™ 75 WG si Floramix™, aplicate in conformitate cu recomandarile din eticheta si materialele de promovare, au o selectivitate foarte buna pentru cultura de grau si nu afecteaza culturile care se infiinteaza dupa cultura de grau tratata cu aceste produse, chiar in conditii de seceta extremaa si in situatiile in care s-au efectuat lucrari minime ale solului.

Ion Mutafa – Category Marketing Manager Herbicides Corteva Agriscience

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

S-ar putea să te intereseze

Hot News