Rezumatul saptamanii 23-27.03.2020

Publicat de

Sanatatea plantelor iti aduce rezumantul saptamanii…

1. Dupa cum vedem, vremea ne ofera surprize si nu putine. Iarna a fost relativ blanda si fara prea multa zapada. Am ajuns sa ne “bucuram” de zapada la final de martie. La culturile de orz de toamna putem observa plantute inghetate sau ingalbeniri cauzate de virozele transmise de afide. Avantajele alegerii unui soi de orzoaica de primavara, aici.

2. EASI-MIX este un produs pentru conditionarea si optimizarea calitatii apei pentru tratamente ce contine un amestec de compusi chimici care dedurizeaza si ajusteaza pH-ul apei folosita pentru aplicarea pesticidelor, fertilizantilor si regulatorilor de crestere. Cum se foloseste? Cititi aici.

3. Teoretic, daca mazarea este semanata timpuriu (sau foarte timpuriu, cum este cazul acestui an), se poate limita atacul gargaritei mazarii prin nesincronizarea fazei fenologice sensibile cu atacul daunatorului. Numai ca „practica ne omoara”… Scapam de acest daunator daca semanam devreme? Aflati aici.

Nimic nu este mai important decat sa fii informat la timp. Ramai conectat la noutatile din agricultura pe www.sanatateaplantelor.ro!

 

 

 

 

S-ar putea să te intereseze

Hot News