Pixxaro™ Super – inovatia cu cel mai larg spectru de buruieni dicotiledonate anuale si perene combatute din cultura de cereale paioase

Publicat de

Compania Corteva este liderul detasat pe segmentul de erbicide la cereale paioase, avand un portofoliu complet ce acopera atat segmentul de toamna prin erbicidul Bizon™, cat si pe cel de primavara prin erbicidele: Pixxaro™ Super, Pallas™, Floramix™, Mustang™, Cerlit™ Super.

Daca buruienile graminee afecteaza doar o parte din suprafata agricola a tarii, buruienile dicotile anuale si perene afecteaza culturile de cereale paioase de pe intreg teritoriul Romaniei.

Cea mai utilizata practica in Romania este erbicidarea de primavara impotriva buruienilor dicotiledonate anuale si perene, erbicidare care rezolva inclusiv palamida si volbura, buruieni care nu pot fi controlate prin erbicidarea de toamna.

Pachetul Pixxaro™ Super contine 1L Pixxaro™ (12 g/L halauxifen metil, 280 g/L fluroxipir, 12 g/L safener) si 120  grame Frontal® 50 SX (500 g/kg tribenuron metil), fiind destinat pentru o suprafata de 4 hectare in combaterea buruienilor dicotiledonate anuale si perene.

Substanta activs halauxifen metil, cunoscuta sub denumirea de brand Arylex™ Active, este prima molecula care apartine noii clase Arylpicolinates.

Buruienile dicotiledonate anuale si perene combatute de pachetul Pixxaro™ Super sunt unele dintre cele mai pagubitoare: ambrozia (Ambrosia artemisiifolia), loboda (Chenopodium album), fumarita (Fumaria officinalis), hrisca urcatoare (Polygonum convolvulus), troscot (Polygonum aviculare), rocoina (Stelaria media), mac (Papaver rhoeas), turita (Galium aparine), palamida (Cirsium arvense), volbura (Convolvulus arvensis).

Din solutiile existente in piata, pachetul Pixxaro™ Super are eficacitatea cea mai ridicata pe turita (Galium aparine), indiferent de stadiile de dezvoltare.

Pachetul Pixxaro™ Super este cea mai sigura solutie pentru combaterea macului din cultura de cereale paioase (Papaver rhoeas), inclusiv a celui rezistent la erbicidele sulfonil ureice.

Pachetul Pixxaro™ Super este cea mai de incredere solutie in combaterea buruienilor perene: palamida (Cirsium arvense) si volbura (Convolvulus arvensis).

Arylex™ Active este substanta activa cu un mod foarte rapid de actiune, incepand de la temperaturi de 2-3 grade Celsius, avand o flexibilitate foarte mare in aplicare, de la faza de 3 frunze (BBCH 13) pana la faza de burduf a culturilor de cereale (BBCH 45).

Pe langa avantajele mentionate, pachetul Pixxaro™ Super, aplicat in conformitate cu recomandarile din eticheta si materialele de promovare, are o selectivitate foarte buna pentru  cereale si nu afecteaza culturile ce urmeaza in asolament, chiar in conditii de seceta extrema si in situatiile in care s-au efectuat lucrari minime ale solului.

In concluzie, Pixxaro™ Super este inovatia cu cel mai larg spectru de combatere a  buruienilor dicotiledonate anuale si perene din cultura de cereale paioase, cu actiune foarte rapida, foarte selectiv pentru cultura de cereale, fara a crea probleme pentru culturile urmatoare.

Maria Cirja

Marketing Manager Romania si Rep. Moldova

Corteva Agriscience

Primeste pe email zilnic cele mai noi stiri din agricultura

Aboneaza-te la newsletter-ul nostru!

S-ar putea să te intereseze

Hot News

Primeste pe email zilnic cele mai noi stiri din agricultura!

Aboneaza-te acum la newsletter-ul nostru!