Protejativa culturile agricole cu adjuvanti ce asigura rezistenta la spalare a produselor fitosanitare!

Publicat de

Potrivit previziunilor meteorologice, la inceputul lunii mai vremea nu se va diferentia foarte mult de cea in curs, fiind asteptate precipitatii in mai toate regiunile tarii. Ploile pot afecta eficacitatea produselor de protectia plantelor prin diluarea solutiei de stropit sau prin spalarea acesteia de pe plante.

Rezistenta la spalare ramane insa una dintre cele mai importante caracteristici ale adjuvantilor, mai ales in momentul cand sunt aplicati in conditii meteorologice nefavorabile sau cand se asteapta precipitatii. Este recomandat sa folosim adjuvanti o rezistenta mare la spalare, impreuna cu fungicide, insecticide si erbicide,  adjuvantii de acest tip fiind proiectati pentru a ramane pe frunzele plantelor mai mult timp si pentru a-si mentine eficacitatea chiar si in prezenta apei.

In portofoliul de PRODUSE ISCUSITE de la ALCEDO gasiti urmatoarea gama de adjuvanti:

HURRICANE, noul adjuvant non-ionic sub forma de emulsie concentrata, creste actiunea tratamentelor fitosanitare si permeabilitatea acestora. Are actiune adeziva, asigurand rezistenta la spalare a produselor in urma ploilor cu o intensitate mai mare de 20-30 mm.

SILWET STAR este un adjuvant de ultima generatie din categoria organosiliconilor numiti “super-spreaders”, utilizat in solutia de stropire, pentru cresterea eficacitatii produselor de protectia plantelor si a micronutrientilor.

VITAL 90 este adjuvant de tip siliconic, cu multiple efecte in potentarea actiunii biologice. Adaugat in solutia pentru tratament, confera acesteia: o reducere a tensiunii superficiale a picaturilor, o mai buna aderenta a solutiei stropite pe foliajul plantelor, o capacitate mai mare de retinere a umiditatii necesare pe foliajul stropit etc..

Pe langa rezistenta la spalare specialistii ALCEDO recomanda utilizarea adjuvantilor in solutiile de stropit pentru:

  • imbuntatirea penetrarii pesticidelelor in tesuturile vegetale si cresterea aderentei pe frunzele plantei;
  • reducerea pierderilor de produs prin scurgere si deplasare pe suprafata solului;
  • reducerea cantitatii de produs necesar pentru a obtine o protectie eficienta a plantelor.
  • scaderea tensiunii superficiale si cresterea dispersiei picaturilor;

Atentie! Se recomanda aplicarea adjuvantului in conditii meteorologice favorabile, cand nu sunt asteptate ploi in urmatoarele ore.

S-ar putea să te intereseze

Hot News