RECOMANDARI ISCUSITE PENTRU ERBICIDAREA IN TOAMNA LA RAPITA: PACHETUL MAGISTRAL + CLOMATE SI ERBICIDUL APROZAME.

Publicat de

Si la rapita, ca la orice cultura agricola, nu se pot obtine productii rentabile daca de la semanat si pana la recoltare nu se intervine, pentru a avea o cultura libera de boli, buruieni si daunatori.

Ce trebuie facut in preemergenta, la cultura de rapita? Daca dupa semanat aveti un sol reavan, cu umiditatea optima, este bine sa efectuati erbicidarea in preemergenta, inainte de rasarirea culturii de rapita, folosind pachetul MAGISTRAL 50 SC (metazaclor 500 g/l) – in doza de 1,6 l/ha + CLOMATE (clomazon 360 g/l) – in doza 0,33 l/ha, doua erbicide cu un spectru larg de combatere a buruienilor. Va recomandam MAGISTRAL 50 SC, in doza de 1,2-1,6 l/ha pentru ca va combate buruieni problema ca: iarba barboasa, turita (faza optima 2-4 frunze), stir, talpa gastei, traista ciobanului, musetel, iar in amestec cu CLOMATE – 0,33 l/ha, largim spectrul de combatere, deoarece acest erbicid actioneaza eficient impotriva altor buruieni ca: rocoina, turita, traista ciobanului, pungulita, urzica moarta, ciumafaia, mac, doritoare, iarba vantului, iarba barboasa. Utilizand amestecul de MAGISTRAL 50 SC cu CLOMATE veti avea o sola curata de buruieni. Suntem convinsi ca sunt si fermieri care-si fac o cartare a buruienilor dominante, iar in acest caz, daca solul permite, puteti face un singur tratament cu MAGISTRAL 50 SC in doza de 1,2-1,6 l/ha sau, dupa caz, cu CLOMATE in doza 0,33 l/ha.

De asemenea, erbicidul APROZAME (propizamid 400  g/l) poate fi o varianta pentru combaterea buruienilor dicotiledonate anuale, cat si a unor monocotiledonate anuale, unele chiar greu de combatut, asa cum este ovazul salbatic, obsiga, Vulpia spp., etc. Avantajul acestui erbicid este ca se poate aplica si mai tarziu, in perioadele reci, persistenta actiunii erbicidului fiind favorizata si prelungita de conditiile reci din sol. Erbicidul se poate aplica din stadiul de 4 frunze (BBCH 14) pana in stadiul de 8 frunze (BBCH 18). Aplicarea timpurie este preferabila pentru o combatere mai eficienta, chiar daca si in perioadele reci asigura o eficacitate ridicata in combaterea buruienilor foarte sensibile, pana in primavara urmatoare. APROZAME poate fi folosit pe solul inghetat, fara probleme pentru cultura. Doza recomandata este de 1,875 l/ha.

In imaginile de mai jos puteti vedea o cultura de rapita din sudul tarii, infestata cu Vulpia spp.:

Achizitionarea acestor produse se poate face prin intermediul echipei de vanzari ALCEDO, din zona dvs. agricola. Pentru mai multe informatii despre produse consultati site-ul www.alcedo.ro.

Echipa ALCEDO

S-ar putea să te intereseze

Hot News