Rezumatul saptamanii 18-22.05.2020

Publicat de

Sanatatea plantelor iti aduce rezumantul saptamanii…

1. Culturile de porumb sunt deja rasarite, se anunta si ceva ploi, deci sunt conditii bune pentru aplicarea erbicidelor in postemergenta. Ce erbicide sunt recomandate pentru cultura de porumb in perioada de vegetatie? Aflati, aici.

2. Plosnita cerealelor (Eurygaster spp.) este o insecta iubitoare de caldura si seceta. Este cunoscut faptul ca migrarea in masa a plosnitelor din locurile de iernare catre solele cu grau incepe cand temperatura medie din timpul zilei ajunge la 18-20°C. Daca avem o primavara si un inceput de vara secetoase, acest lucru reprezinta conditii ideale pentru dezvoltarea plosnitelor. Mai multe detalii despre acest daunator, aici.

3. Incepand din 2017, 20 mai este Ziua Mondiala a Albinelor. Acum, la 3 ani distanta, stim cu totii ca o treime din productia agricola la nivel mondial depinde de polenizare, care este realizata cu precadere de albine. Ce alte curiozitati am aflat despre albine puteti citi aici.

Nimic nu este mai important decat sa fii informat la timp. Ramai conectat la noutatile din agricultura pe www.sanatateaplantelor.ro!

S-ar putea să te intereseze

Hot News