Rezumatul saptamanii 25.10 – 29.10.2021

Publicat de

Sanatatea Plantelor iti aduce rezumatul saptamanii…

1. Tratamentele de iarna se efectueaza incepand cu perioada caderii frunzelor si pana la pornirea in vegetatie a mugurilor (deci in timpul repausului vegetativ) si sunt destinate combaterii bolilor si daunatorilor. De asemenea, aceste tratamente pot reduce numarul de tratamente ulterioare, dat fiind faptul ca reduc considerabil atat infectiile primare cauzate de agenti patogeni, cat si formele de rezistenta ale acestora. Tratamentele cuprice se vor aplica in perioada de repaus vegetativ, pe pomii uscati, cu scoarta neacoperita de gheata sau zapada. Cand si cu ce se poate face primul tratament? Vezi aici.

2. Erbicidarea din toamna reduce rezerva de buruieni. Buruienile problema rasar inca din toamna si vegeteaza in timpul iernii sau primavara devreme, iar la erbicidarea din primavara devin mult mai greu de combatut. Erbicidarea in toamna permite un control mai bun al buruienilor si o interventie mai tarzie in primavara. Ce solutii avem pentru erbicidarea in toamna la cereale paioase? Raspunsul, aici.

3. Cu un buget de 1,5 miliarde EUR, Comisia Europeana va finanta tehnologii de ultima ora pentru energia regenerabila, industriile mari consumatoare de energie, pentru stocarea energiei si pentru captarea, utilizarea si stocarea carbonului. Proiectele vor fi evaluate in functie de potentialul lor de a evita emisiile de gaze cu efect de sera, potentialul lor de inovare, maturitatea lor financiara si tehnica, potentialul lor de functionare la scara mare si eficienta costurilor. Se pot depune proiecte din toate statele membre ale UE, Islanda si Norvegia pana la 3 martie 2022. Detalii, aici.

Primeste pe email zilnic cele mai noi stiri din agricultura

Aboneaza-te la newsletter-ul nostru!

S-ar putea să te intereseze

Hot News

Primeste pe email cele mai noi stiri din agricultura!

Aboneaza-te acum la newsletter-ul nostru!