RIVAL 75 GD le vine de “hac” buruienilor problema din culturile de cereale paioase

Publicat de

Nu putini sunt aceia dintre dumneavoastra care va confruntati an de an cu buruienile din culturile de cereale. Si asta chiar din toamna, imediat dupa semanat. Pentru a nu mai avea astfel de probleme, va recomandam sa utilizati RIVAL 75 GD (clorsurfuron 75%), comercializat de catre compania ALCEDO. RIVAL 75 GD este un preparat sub forma de granule fine, omogene, fara tendinta de sfaramare, de culoare cafenie, dispersabile in apa.

Daca se aplica in toamna, in doza de 20 g/ha, RIVAL 75 GD este o solutie eficienta si la un pret avantajos pentru a combate iarba vantului (1-3 frunze), lolium si coada vulpii, cat si samulastra de floarea-soarelui sau de rapita conventionala. Mentionam ca samulastra de floarea-soarelui si rapita din hibrizi rezistenti la imazamox sau tribenurom au rezistenta incrucisata si la clorsulfuron, de fapt la erbicidele inhibitoare ale ALS.

Erbicidarea in toamna nu exclude aplicarea unui alt erbicid in primavara pentru controlul buruienilor problema din sola respectiva. Doza recomandata in primavara este de 15-20 g/ha, pentru: stir, neghina, scanteiuta, romanita, caprita, iarba puturoasa, rapita salbatica, traista ciobanului, albastrele, loboda salbatica, spiculete, palamida, volbura, nemtisor, fumarita, lingurica, busuioc salbatic, turita, sangele voinicului, urzica moarta, urda vacii, musetel, trepadatoare, mac salbatic, hrisca.

Potrivit specialistilor in protectia plantelor, la cultura de grau, produsul se aplica atat in preemergenta cat si in postemergenta. RIVAL 75 GD actioneaza ca un erbicid sistemic, selectiv fata de culturile de cereale paioase. Dupa tratament substanta activa este absorbita prin frunze si prin radacini, buruienile dicotiledonate fiind distruse in 7 – 21 zile. Eficienta maxima se obtine cand buruienile se afla in faza de rasarire in masa si de crestere activa a plantutelor, in conditii agrotehnice normale. Atentie! Reusita erbicidarii in toamna va determina ca in primavara sa avem o infestare redusa cu buruieni dicotiledonate (sugel, urzica moarta, soparlita, doritoare).

Redactia

S-ar putea să te intereseze

Hot News