RIVAL STAR 50 SX – un nou membru in familia RIVAL

Publicat de

Erbicidele din gama RIVAL sunt preferate de FERMIERII ISCUSITI de aproape 20 de ani. Ei le-au adoptat in tehnologiile utilizate la nivel de ferma inca de la aparitia acestora, la inceputul anilor 2000.

Anul 2020, un an pe care sigur nu il vom uita usor, marcheaza pentru noi debutul de cariera pentru un nou produs, respectiv RIVAL TOP 20 SG, un erbicid de tip sulfonilureic pentru combaterea buruienilor dicotiledonate anuale si perene din culturile de cereale paioase.

Si asa cum v-am obisnuit, continuam traditia si pentru sezonul 2021. Un nou membru se adauga  erbicidelor RIVAL si anume RIVAL STAR 50 SX, erbicid pe baza de tribenuron-metil 500 g/kg. RIVAL STAR 50 SX este si el un erbicid produs in Romania la cele mai inalte standarde.

Stim ca tehnologia este cea mai importanta veriga din managementul unei culturi, iar erbicidarea cu RIVAL STAR 50 SX este o solutie eficienta, actionand asupra unui spectru larg de buruieni dicotiledonate anuale si perene din culturile de grau, orz, secara si triticale, inclusiv asupra celor rezistente la 2,4 D.

In plus, RIVAL STAR 50 SX este un partener ideal pentru celelalte erbicide din PORTOFOLIUL ISCUSIT. RIVAL STAR 50 SX se poate amesteca cu erbicidele DICOPUR M sau STARANE SUPER, pentru largirea spectrului de buruieni cu frunza lata combatute, dar si cu erbicide antigramineice precum SENIOR si FENOVA SUPER. De asemenea, asocierea erbicidului cu surfactantii VITAL 90 sau SILWET STAR permite o combatere mai buna a buruienilor mediu sensibile la erbicid, precum si o mai buna translocare a produsului.

Cand se aplica? RIVAL STAR 50 SX se aplica atat toamna, cat si primavara. Daca se aplica toamna, in culturile de grau, orz, triticale si secara, perioada optima de aplicare este de la faza de 3 frunze pana la sfarsitul infratirii (BBCH 13-30), iar buruienile sunt in faza de 2-6 frunze, doza recomandata fiind de 30 g/ha. Tot pentru culturile semanate in toamna, pentru combaterea palamidei, perioada optima de aplicare in primavara este de la inceperea alungiri paiului pana la aparitia frunzei stindard (BBCH 30-37), iar palamida este in stadiul de rozeta, doza recomandata fiind de 37,5 g/ha. Pentru cerealele  semanate in primavara (grau, orz, ovaz), perioada optima de aplicare este de la faza de 3 frunze pana la sfarsitul infratirii (BBCH 13-30), iar buruienile sunt in faza de 2-6 frunze, doza recomandata fiind de 45 g/ha.

Atentie! Cu cat stadiul de vegetatie al buruienilor este mai mare, cu atat eficacitatea erbicidului scade.

Cum actioneaza RIVAL STAR 50 SX? Erbicidul este absorbit prin frunze si radacini si este translocat rapid in intreaga planta. Substanta activa inhiba diviziunea celulara in varfurile de crestere ale lastarilor si radacinilor plantelor sensibile. Cresterea buruienilor este oprita dupa cateva ore de la aplicare, dar simptomele vizibile apar dupa 5-10 zile, iar moartea acestora se produce dupa 15-25 zile.

Atentie! Nu aplicati produsul la temperaturi de sub 10°C sau peste 25°C.

Dupa cum stiti, NOROCUL TINE CU CEI ISCUSITI! Produsele din familia RIVAL te scapa de buruienile din culturile de cereale, la fel cum l-au scapat si pe SANDU. Experienta lui cu RIVAL poate fi urmarita in videoclipul de mai jos.

S-ar putea să te intereseze

Hot News