Romania isi mentine pozitia puternica in Indexul Global al Securitatii Alimentare de-a lungul anilor

Publicat de

Experti in agricultura au discutat contributia companiei Corteva la securitatea alimentara in cadrul unui Media Club online

Compania internationala Corteva Agriscience a sustinut un Media Club online care a avut ca tema principala Indexul Global al Securitatii Alimentare si contributia companiei Corteva la securitatea alimentara.

Publicatia The Economist Impact a publicat cea dea zecea editie a Indexului Global de Securitate Alimentara – GFSI, care arata o scadere a securitatii alimentare globale pentru al doilea an consecutiv. GFSI, sponsorizat de compania internationala  Corteva Agriscience, isi propune sa serveasca drept resursa pentru un sistem alimentar mai sigur si mai sustenabil.

Indexul Global de Securitate Alimentara (GFSI) examineaza primordial aceasta dimensiune in contextul inegalitatii economice si a veniturilor, a inegalitatii de gen si a inegalitatii resurselor naturale si de mediu, luand in considerare factori principali precum: calitatea si siguranta, cat si resursele disponibile si sustenabilitatea in 113 tari. Indexul atrage atentia asupra decalajului sistematic si actiunilor necesare pentru a accelera progresul catre cel de-al doilea Obiectiv de dezvoltare durabila pana in 2030 al ONU – eradicarea foametei in lume.

In 2021, tarile din Europa au obtinut printre cele mai bune performante din lume in Indexul Global al Securitatii alimentare. De exemplu, conform performantei pe baza scorului de securitate alimentara din 2021, primele cinci pozitii au fost ocupate de Irlanda, Austria, Marea Britanie, Finlanda si Elvetia. Dintre cele patru categorii GSFI, regiunea europeana a avut cei mai buni indicatori privind accesibilitatea.

Romania a ocupat locul 29 in Index dintre cele 113 tari evaluate, cu un punctaj general de 72.4 puncte. “Securitatea alimentara la nivel general este una buna in Romania. De-a lungul anilor, tara si-a mentinut principalele puncte forte in randul tarilor europene”, a declarat Pratima Singh, Senior Manager – Policy & Insights, Economist Impact in timpul evenimentului online.

In ultimul deceniu, GFSI a oferit liderilor la nivel mondial si celor implicati in productia de hrana informatii si argumente necesare pentru a formula politici si programe care promoveaza cresterea securitatii alimentare in intreaga lume. Chiar daca tarile au realizat progrese semnificative in ultimul deceniu in abordarea securitatii alimentare, sistemele alimentare raman vulnerabile la socurile climatice, economice si geopolitice. Este necesar sa actionam la toate nivelurile – local, national si global, pentru a pune capat foametei si malnutritiei”, a mentionat Pratima Singh.

Contributia agriculturii la securitatea alimentara este una fundamentala. Axarea pe inovatie si cercetare si furnizarea de solutii integrate, complete reprezinta cheia catre un viitor mai bun. Corteva Agriscience dezvolta noi solutii si inovatii in agricultura, investind anual aproximativ 1 miliard de dolari in cercetare si dezvoltare. Compania opereaza in peste 140 de tari cu aproape 100 de unitati de productie si peste 150 de centre de cercetare, inclusiv in Romania, unde oameni de stiinta lucreaza la solutii inovatoare pentru a veni in sprijinul fermierilor si pentru a-i ajuta sa faca fata provocarilor asociate cu securitatea alimentara a lumii.

Compania Corteva se implica activ in transformarea viitorului si creionarea politicilor privind schimbarile climatice. La nivel mondial si local, atentia principala se indreapta catre securitatea alimentara. Colaboram permanent cu fermierii in vederea implementarii practicilor sustenabile, crescand in acelasi timp productivitatea si totodata ne asiguram ca imbunatatim securitatea alimentara in Romania”, a declarat Jean Ionescu, Country Leader Romania si Moldova.

Schimbarile climatice si seceta la nivel mondial ameninta securitatea alimentara. Utilizarea tehnologiilor moderne devine esentiala si permite producatorilor agricoli sa obtina recolte bune chiar si in conditii nefavorabile”, declarat Maria Cirja, Marketing Manager Romania si Moldova. “Corteva Agriscience continua sa aduca pe piata solutii noi si inovatoare, oferind produse cu origine naturala care functioneaza in mod complementar cu solutiile noastre conventionale de protectie a culturilor, cum ar fi stabilizatorul de azot Optinyte™, Utrisha™ N, biostimulatorul pentru tratament samanta Ympact™ precum si solutia digitala Granular Link, ajutand fermierii sa faca fata schimbarilor climatice, mentinandu-si in acelasi timp culturile productive si sanatoase. Lansarea acestui produs consolideaza oferta Corteva de a imbunatati eficienta si disponibilitatea sustenabila a azotului, sporind potentialul de productie si durabilitatea, in conformitate cu Obiectivele de sustenabilitate Corteva Agriscience 2030 .”

Mai multe detalii despre Indexul Global al Securitatii Alimentare si performanta Romaniei pot fi gasite aici.

Despre Corteva Agriscience 

Corteva Agriscience este o companie globala, eminamente agricola, tranzactionata pe bursa, care ofera fermierilor din intreaga lume cel mai complet portofoliu din industrie – inclusiv un mix echilibrat si divers de seminte, solutii pentru protectia culturilor si solutii digitale axate pe maximizarea productivitatii si cresterea randamentului si profitabilitatii. Avand in portofoliu unele dintre cele mai cunoscute marci din agricultura si o linie de produse si tehnologii de top in industrie, care pot genera cresteri viitoare, compania se angajeaza sa colaboreze cu partile interesate din intreg sistemul alimentar, contribuind la promisiunea de a imbogati viata celor care produc si a celor care consuma si asigurand progresul generatiilor viitoare. Corteva Agriscience a devenit o companie independenta listata la bursa pe data de 1 iunie 2019 anterior fiind divizia agricola a DowDuPont. Mai multe informatii sunt disponibile pe www.corteva.ro

Urmariti Corteva Agriscience pe FacebookInstagramLinkedInTwitter si YouTube.

16.02.2021

TM ® SM Marci comerciale si de servicii ale Corteva Agriscience si companiile affiliate.

Media contact

Georgiana Ajderov,

Corporate Communications Consultant Romania

+400754228975
rocomm@corteva.com

Primeste pe email zilnic cele mai noi stiri din agricultura

Aboneaza-te la newsletter-ul nostru!

S-ar putea să te intereseze

Hot News

Primeste pe email cele mai noi stiri din agricultura!

Aboneaza-te acum la newsletter-ul nostru!