Situatia din Franta: vanzarea produselor fitosanitare fara consiliere

Publicat de

“Pe ce ne axam: pe vanzarea produselor fitosanitare sau pe consilierea fermierilor in a le folosi corect?” se intreaba principalii jucatori de pe piata franceza de produse fitosanitare.

Aceste doua activitati vor trebui separate in Franta. Aceasta reglementare trebuie pusa in aplicare incepand cu 1 ianuarie 2021. Printre “scenariile” posibile, se afla crearea de “cooperative oglinda”, care sa aiba aceeasi apartenta, dar alta activitate. Pentru aceasta exista doua posibilitati: fie infiintarea unei noi cooperative, fie distribuirea activitatilor intre doua cooperative deja existente.

Antoine Hacard, noul presedinte al Biroului pentru Comert cu Cereale, a declarat ca in cadrul Legii alimentatiei separarea acestor activitati este in desfasurare. Majoritatea cooperativelor vor alege, probabil, sa vanda produse pentru protectia plantelor, in detrimentul consilierii. Totusi, aceste masuri legislative se refera doar la produsele fitosanitare, ceea ce inseamna ca activitatile de consultanta in ceea ce priveste semintele pot continua.

sursa: https://www.pleinchamp.com/

S-ar putea să te intereseze

Hot News