Studiul evidentiaza beneficiile Isoclast™ activ pentru productivitatea si rentabilitatea lantului alimentar

Publicat de

Cercetarea Nomisma referitoare la combaterea inovativa a daunatorilor a fost prezentata in cadrul targului Fruit Logistica

Berlin, Germania, 6 Feb. 2020 – Un studiu recent a descoperit faptul ca fermierii europeni pot evita pierderi de miliarde de euro protejandu-si culturile cu produse inovatoare precum cele care contin Isoclast™ activ.

Prezentat in cadrul targului Fruit Logistica din Berlin, studiul desfasurat de grupul independent de consultanta Nomisma a aratat ca pot beneficia de utilizarea acestui produs, culturi in valoare de 129 mld. Euro,  dispuse pe 54,1 milioane de hectare, sau 31% din totalul zonei cultivate la nivel european.

Studiul a fost comandat de Corteva Agriscience pentru a explora beneficiile economice ale utilizarii insecticidului inovator impotriva insectelor daunatoare care se hranesc cu seva plantelor de mar, piersic, rosie si cartof. Acest insecticid este disponibil pe piata cu denumirea Closer™.

Se estimeaza ca neutilizarea acestor produse poate duce la pierderi de milioane de euro din valoarea productiei in anul 2020, inclusiv:

  • O scadere cu 18% pentru merele de masa (interval -12%/-24%), reprezentand o pierdere de peste 1 miliard de euro
  • O scadere cu 34% pentru piersici (interval -28%/-41%), reprezentand o pierdere de 1,2 miliarde de euro
  • O scadere cu 33% pentru rosiile in cultura protejata (interval -27%/-40%), reprezentand o pierdere de 1,6 miliarde de euro
  • O scadere de 10% pentru cartofi (interval -7%/-14%), reprezentand o pierdere de 1,3 miliarde de euro

Suntem mandri sa putem prezenta solutiile noastre vizitatorilor targului Fruit Logistica”, a declarat Sonia Cavanna, expert tehnic Global Food Chain si European Food Chain Leader in cadrul Corteva Agriscience. „Prin impartasirea expertizei noastre si prin colaborarea cu jucatorii lantului valoric, vom ajuta fermierii sa isi imbunatateasca rentabilitatea, comerciantii si industriile alimentare sa asigure o sursa sigura si fiabila de aprovizionare de culturi si vom sprijini interesele clientilor prin promovarea optiunilor.

Acest studiu a fost comandat pentru a intelege potentialul acestui produs inovator, ca parte a eforturilor noastre de a asigura sustenabilitatea ecologica si economica a culturilor-cheie din agricultura europeana. In calitate de lider mondial in acest domeniu, ne-am angajat sa sprijinim fermierii in abordarea urgentelor provocate de noii daunatori si de schimbarile climatice, asigurand in acelasi timp o recolta profitabila, si sa raspundem cererii consumatorilor cu privire la alimente sustenabile.

Ersilia Di Tullio, Project Leader in cadrul Nomisma, a adaugat: „Am selectat tarile cheie producatoare pentru fiecare cultura, in care apar principalii daunatori care se hranesc cu seva plantelor, combatuti cu Isoclast (afidele, paduchii testosi si musculita alba) estimata la nivel national pe termen mediu (2022). De asemenea, am luat in considerare prezenta virusurilor transmise de acesti daunatori, in masura in care acestea provoaca pagube relevante.

Apoi, am simulat scenariul de impact pentru productia comerciala a fiecarei culturi pana in anul 2022, prezentand efectele reducerii eficientei portofoliului de protectie, fara introducerea pe piata a noilor insecticide precum Isoclast. Datele au demonstrat ca moleculele noii generatii de insecticide, care asigura o eficienta maxima si un impact scazut, sunt esentiale pentru protectia culturilor cheie analizate”.

Despre Corteva Agriscience

Corteva Agriscience™ este o companie globala, pur-agricultura, tranzactionata pe  bursa, care ofera fermierilor din intreaga lume cel mai complet portofoliu din industrie – inclusiv un mix echilibrat si divers de seminte, solutii pentru protectia culturilor si solutii digitale axate pe maximizarea productivitatii si cresterea randamentului si profitabilitatii. Avand in portofoliu unele dintre cele mai cunoscute marci din agricultura si o linie de produse si tehnologii de top in industrie, care pot genera cresteri viitoare, compania se angajeaza sa colaboreze cu partile interesate din intreg sistemul alimentar, contribuind la promisiunea de a imbogati viata celor care produc si a celor care consuma si asigurand progresul generatiilor viitoare. Corteva Agriscience™ a devenit o companie independenta listata la bursa pe data de 1 iunie 2019 anterior fiind divizia agricola a DowDuPont. Mai multe informatii sunt disponibile pe www.corteva.ro.

Urmariti Corteva Agriscience pe Facebook, Instagram, LinkedIn, Twitter si YouTube.

Despre Nomisma

Nomisma este o societate independenta, cu sediul in Bologna (Italia), care desfasoara studii economice si ofera consultanta pentru societati, asociatii si administratii publice la nivel national si international.

Experienta, metodele, capacitatea de interpretare a fenomenelor, inovatia: acestea sunt valorile pe care Nomisma le ofera clientilor sai cu obiectivul de a furniza sprijin concret in procesele de cunoastere si decizionale.

In prezent, Nomisma activeaza in mai multe domenii economice – evaluari imobiliare, regenerare urbana, agricultura si economie alimentara, economie teritoriala, economie sociala, asistenta tehnica – prestand servicii in cadrul sectorului public, societatilor private, grupurilor bancare si asociatiilor.

Experienta extinsa in implementarea Observatoarelor permanente permite Nomisma sa reprezinte un punct de referinta pentru furnizarea de date economice originale si pentru interpretarea fenomenelor economice actuale si viitoare.

Puteti gasi informatii suplimentare la adresa www.nomisma.it

Urmariti Nomisma pe LinkedIn

™ ,®, Marci comerciale si marci de servicii ale companiilor Dow AgroSciences, DuPont sau Pioneer si ale companiilor afiliate, sau ale proprietarilor respectivi. Sustaine™ este marca comerciala a companiei Eden Research sau a proprietarilor respectivi.

Persoana de contact cu mass-media

József Máté, Corporate Communications Leader, Europa

Tel.: +41 22 775 36 70, Mobil: +41 79 597 2709

jozsef.mate@corteva.com

Maria Cirja, Marketing Manager Romania& Rep. Moldova

Tel: +40 746 228 902

maria.cirja@corteva.com

 Comunicat de presa Corteva

 

 

S-ar putea să te intereseze

Hot News