Asociatia Producatorilor de Porumb din Romania are un nou consiliu director

Publicat de

ASOCIATIA PRODUCATORILOR DE PORUMB DIN ROMANIA a organizat ieri, 5 februarie 2020, la  hotelul Crowne Plaza din Bucuresti, adunarea generala statutar constuita si alegeri generale extraordinare.

Directorul executiv, Alina Cretu, a prezentat raportul de activitate pe 2019, inclusiv raportul financiar-contabil, din care a reiesit ca in anul care s-a incheiat actiunile asociatiei s-au diversificat si intensificat,  reprezentantii sai fiind din ce in ce mai prezenti in dialogul cu autoritatile de la Bucuresti si Bruxelles, mai ales la grupurile de dialog civil. De asemenea, s-a extins activitatea de testare in Reteaua Independenta RITAC, ajungandu-se la 6 culturi  de camp de importanta majora pentru Romania  (porumb, paioase, floarea-soarelui, rapita, soia si sorg). Asociatia Producatorilor de Porumb a inceput, in 2019, si cateva parteneriate de cercetare in proiecte privind digitalizarea agriculturii (cu finantare din Programul European Horizon 2020) si practicile de agricultura durabila (cu finatare din programul sectorial gestionat de MADR).

In acest context, echipa APPR s-a largit prin angajarea unor tineri absolventi de universitati agricole si numara in prezent 9 membri, dar se bucura si de expertiza unor consultanti veterani in cercetarea agricola.

Cu scopul de a fi cat mai aproape de autoritatile si de asociatiile profesionale europene, APPR va avea un delegat permanent la Bruxelles, in persoana directorului sau pentru afaceri europene, Cristina Cionga.

Adunarea generala a culminat cu alegerile pentru noua structura de conducere a APPR. Incepand din acest  an, consiliul director va avea 7 membri titulari si trei supleanti. In urma votului celor prezenti, presedintele a fost desemnat dintre doi candidati, in persoana dlui Nicolae SITARU, iar dnul Arnaud Perrein va ocupa functia de vicepresedinte.  Noua conducere va avea un mandat de doi ani.

Adunarea generala a prefatat congresul anual al APPR din 6 februarie, care va reuni teme de interes major legate mai ales de reforma politicii agricole comune (PAC) si de provocarile cu care se confrunta fermierii europeni; in acest context, si-au au confirmat participarea, pentru a-si impartasi opiniile si viziunea, fermieri din Romania si de pe alte meridiane, decidenti politici, reprezentanti ai Comisiei Europene, Bancii Mondiale, Confederatiei Europene a Porumbului, cercetatori, jurnalisti. La congres sunt asteptati circa 400 de participanti.

Felicit noua conducere a APPR si ma bucur sa vad entuziasmul si implicarea pe care candidatii le-au demonstrat astazi, atunci cand si-au prezentat proiectele legate de viitorul asociatiei noastre. Sper cu sinceritate ca anul 2020 va marca mutatii majore in mediul asociativ din Romania; se simte peste tot o dorinta de innoire, de colaborare si parteneriat„, a declarat Arnaud Perrein, ex-presedintele APPR.

Este o responsabilitate mare cu care am fost investit  si sper ca, impreuna cu consiliul director si echipa de conducere executiva, sa atingem obiectivele impuse de Adunarea Generala a APPR. Speram ca in viitor toti fermierii din productia vegetala sa gaseasca calea spre o unificare a organizatiilor profesionale din sector si impreuna sa stabilim strategiile coerente necesare. Dorim sa fim parte la toate deciziile importante ce ne privesc si acestea sa fie in interesul tuturor agricultorilor„,  a concluzionat presedintele nou ales, Nicolae Sitaru.

APPR (Asociatia Producatorilor de Porumb din Romania) este o asociatie profesionala formata din producatori agricoli care detin suprafete de lucru cuprinse intre 25 si 50.000 ha, dar si reprezentanti ai lantului profesional de porumb din Romania. APPR face parte din Confederatia Europeana a Producatorilor de porumb (CEPM), care reprezinta cele mai mari tari producatoare de porumb din Europa. Obiectivul principal: furnizarea de expertiza tehnica, economica si legislativa pentru membri si organizatiile profesionale ale fermierilor din Romania.

Pentru informatii suplimentare:

Cristina.cionga@apprs.ro

Tel. 0727 734996

Comunicat de presa APPR

S-ar putea să te intereseze

Hot News