TalentA – Program gratuit de instruire destinat femeilor inovatoare din agricultura, lansat in Romania

Publicat de

In data de 1 iulie 2020, in Romania a fost anuntata lansarea unui program gratuit pentru dezvoltarea competentelor profesionale in managementul afacerilor si agricultura pentru femeile inovatoare din mediul rural, denumit „TalentA”. Programul este dezvoltat de Corteva Agriscience.

Programul utilizeaza instrumentele moderne de comunicare pentru a sensibiliza femeile din mediul rural, in special femeile din agricultura Romaniei. TalentA ofera programe educationale online care ajuta la dezvoltarea afacerilor, educatie financiara, accesul la finantare, tehnologii noi pentru agricultura. TalentA ajuta la dezvoltarea capacitatilor manageriale, abilitati noi pentru a dezvolta, moderniza si imbunatati viata in comunitatile in care femeile isi desfasoara activitatea.

Doamnele fermier care se vor inscrie pe platforma online a site-ului Corteva si care vor fi selectate, vor participa la un curs gratuit de instruire, cu indrumare din partea expertilor si a mentorilor din domeniu. La finalul instruirii, Corteva Agriscience va asigura facilitarea implementarii celor mai bune planuri de afaceri prin acordarea de premii castigatorilor si motivarea participantilor la program.

Conform obiectivelor de sustenabilitate recent anuntate de catre Corteva Agriscience, proiectele castigatoare trebuie sa se axeze pe imbunatatirea securitatii alimententare, asigurarea accesului la apa potabila in comunitati, sustinerea consumului responsabil, combaterea schimbarilor climatice si conservarea ecosistemelor.

Corteva Agriscience va sprijini implementarea a 3 proiecte, cu o valoare totala de 12.000 $. Suma va fi distribuita intre proiectele castigatoare dupa cum urmeaza:

  • locul I – 5.000 $,
  • locul II – 4.000 $,
  • locul III – 3.000 $.

Romania a devenit a treia tara care implementeaza programul TalentA. In 2019, Corteva Agriscience, impreuna cu Federatia Asociatiilor Femeilor din Mediul Rural (FADEMUR), a lansat acest proiect educational si inovator in Spania pentru femeile inovatoare care lucreaza in agricultura. In Spania, proiectul castigator a primit suport financiar din partea firmei Corteva Agriscience, iar autoarele celor doua proiecte finaliste au fost instruite intr-un program pregatit de FADEMUR in colaborare cu Corteva. Debutul programului a avut mare succes si de aceea s-a convenit sa se lanseze proiectul in Ucraina, cea de a doua tara ca implementare, cu asigurarea accesului la instruire si la fonduri de subventie mai multor participante, urmata de Romania.

Maria Cirja, Marketing Manager Corteva Agriscience Romania & Moldova 

„Initiind programul TalentA, Corteva Agriscience sustine obiectivele de sustenabilitate recent anuntate: practicarea unei agriculturi durabile, protejarea solului si a resurselor naturale, imbunatatirea vietii comunitatilor si cresterea profitabilitatii operationale. Ne adresam doamnelor fermier din mediul rural, carora dorim sa le oferim acces la finantare si informatie, prin utilizarea de mijloace moderne de comunicare. TalentA reprezinta un program educational care ajuta femeile sa-si dezvolte si sa-si modernizeze afacerea, sa o faca competitiva, productiva si creativa, asigurandu-i sustenabilitate si o dinamica pozitiva. Suntem profund recunoscatori partenerilor din acest proiect, precum si doamnelor antreprenor care se vor inscrie in program, asigurandu-le de sprijinul nostru pentru implementarea proiectelor care vor ajuta la imbunatatirea calitatii vietii in zonele rurale.”

Despre programul TalentA

Cine poate participa la TalentA?

Femeile care lucreaza in agricultura si locuiesc in zonele rurale, indiferent de statut si domeniul de activitate, care doresc sa implementeze proiecte de dezvoltare si sunt hotarate sa faca din businessul lor o afacere sustenabila, dinamica si competitiva, precum si sa contribuie la dezvoltarea comunitatilor in care traiesc si muncesc.

Etapele proiectului:

  • 1 – 14 iulie – Completarea formularului de inscriere online – (https://www.corteva.ro/solutii-digitale/programul-talenta-corteva-romania.html)
  • 15 – 26 iulie – Alegerea candidatelor de catre o comisie de specialisti
  • 27 iulie – Anuntarea listei de participanti in programul TalentA
  • 3 august – 14 septembrie – Implementarea cursurilor online (business & agri-business)
  • 14 septembrie – 10 octombrie – Construirea proiectelor inovatoare in Agri-Business si organizarea competitiei finale, alegerea proiectelor castigatoare
  • Ceremonia de Premiere: 15 octombrie 2020 – Ziua Mondiala a Femeilor din Mediul Rural – vor fi anuntate castigatoarele concursului

Pentru informatii suplimentare, vizitati Corteva si urmariti detalii despre Programul TalentA pe Facebook

Initiatorul si coordonatorul programului TalentA: Corteva Agriscience Romania

Partener la organizarea programului TalentA: Star Perfomining

Despre Corteva Agriscience

Corteva Agriscience este o companie agricola globala, tranzactionata public, care ofera fermierilor din intreaga lume cel mai complet portofoliu din industrie – incluzand un mix echilibrat si divers de genetica, produse pentru protectia plantelor si solutii digitale vizand maximizarea productivitatii pentru a contribui la sporirea randamentelor si rentabilitatii. Detinand unele dintre cele mai recunoscute marci din agricultura si o serie de produse si tehnologii de top aflate in drumul catre piata, pozitionate pentru a genera crestere economica, compania se angajeaza sa colaboreze cu partile interesate din intregul sistem alimentar, indeplinindu-si promisiunea de a imbogati traiul celor care produc si celor care consuma, de a asigura progresul pentru generatiile urmatoare. Corteva Agriscience a devenit o companie publica independenta la 1 iunie 2019, dupa ce fusese anterior Divizia pentru Agricultura a DowDuPont. Mai multe informatii sunt disponibile pe www.corteva.ro.

Urmariti Corteva Agriscience pe Facebook, Instagram, LinkedIn, Twitter si YouTube.

™, ®, ℠ Marci comerciale ale Dow AgroSciences, DuPont sau Pioneer si ale companiilor afiliate sau ale respectivilor proprietari.

Persoana de contact cu mass-media

Maria Cirja

Marketing Manager Romania & Rep. Moldova

Tel: +40 746 228 902, maria.cirja@corteva.com

S-ar putea să te intereseze

Hot News