TOPSIN 500 SC+ fertilizantii FoliMAX = echilibru nutritional pentru floarea-soarelui

Publicat de

Avand in vedere conditiile de aparitie a putregaiului alb la floarea-soarelui (Sclerotinia sclerotiorum), pentru care am recomandat zilele trecute utilizarea fungicidului TOPSIN 500 SC, in doza de 1,4 l/ha este bine de avut in vedere ca acesta se poate aplica, in situatii normale de nutritie, in amestec sau separat cu FoliMAX (tank -mix) dupa urmatorul algoritm: (1 produs FoliMAX NPK si Sulf + 1 produs FoliMAX cu Molibden + 1 produs FoliMAX cu Bor sau mix de microelemente specifice):

  • FoliMAX OLEO, in doza de 2,0-2,5  kg/ha  (NPK 12-04-24 + 2 MgO + 36,5 SO3 + ME)

+

  • FoliMAX Molibden, in doza de 0,5  litri/ha (fertilizant lichid cu molibden, 8,8% molibdat de sodiu) +
  • FoliMAX Bor 21 FS, in doza de 1,0-2,0 kg/ha (cel mai concentrat fertilizant cu bor 21% – formula denumita „solubilizare rapida”)

sau

  • FoliMAX EnergyMIX SC, in doza de 1,0 litri /ha (fertilizant fluid suspensie concentrata cu absorbtie maxima in plante prin stomate)

sau

  • FoliMAX BorON Plus, in doza de 1,0-2,0 kg/ha (formula unica, exclusiva) (7,3% N; 2,4% P2O5; 8,0% MgO; 16,5% SO3; 7,65% B; 1,5% Mn; 0,04% Mo; 0,1% Zn)

sau

  • FoliMAX BorON MIX, in doza de 1,0-2,0  kg/ha

sau

  • FoliMAX BorON 150, in doza de 2,5 – 3,0 l/ha
Efectul fertilizarii in cultura de floarea-soarelui

Din practica agricola s-a constatat ca se obtin recolte foarte bune de floarea-soarelui, semintele au un continut ridicat de ulei, si asta datorita aplicarii tratamentelor foliare cu fertilizantii din gama FOLIMAX, cu formule ce se pliaza pe cerintele de nutritie speciale ale florii-soarelui, fertilizanti ce contin pe langa N, P, K, sulf, magneziu, si microelementele esentiale cum sunt: borul, molibdenul si zincul.

Retineti! Tratamentele foliare se efectueaza in faza cand plantele de floarea-soarelui au 8-10 frunze, preventiv sau curativ, imediat dupa aparitia primelor simptome de carente! Inainte de tratamentele foliare, este indicat a se efectua un test de compatibilitate si fitotoxicitate pe o suprafata mica. Ccand se trece la aplicarea tratamentului, solutia de stropit se va utiliza dimineata sau seara, cu agitatorul instalatiei functionand continuu, pulverizand in totalitate solutia.

Pentru a afla mai multe detalii despre acesti fertilizanti, luati legatura cu reprezentantul Fertinova, dr. ing. Cristian Urzica (cristian.urzica@fertinova.ro ) sau cu reprezentantul ALCEDO din zona dvs. agricola.

Dr. ing Cristian Urzica

Fertinova SRL

S-ar putea să te intereseze

Hot News