Tu stii de ce borul este important pentru culturile de floarea soarelui?

Publicat de

Unul dintre cele mai importante microelemente pentru floarea soarelui este borul. 

Simptomele carentei de bor apar pe frunzele mediane imediat inainte de inflorire, manifestandu-se prin aparitia unor pete brune care cu timpul se unesc si formeaza o arsura la nivelul petiolului.

Deficienta de bor duce la fecundarea incompleta a florilor, rezultand capitule deformate, tulpinile se despica in zona de insertie a capitulului, devenind sfaramicioase si provocand sistavirea semintelor si uneori chiar caderea calatidiilor.

In plus, insuficienta borului influenteaza nefavorabil metabolismul fosforului, cu consecinte negative asupra productiei de seminte si a continutului de ulei.

Aceasta deficienta poate fi inlaturata in special prin tratamente foliare preventive sau curative, folosind FoliMax BorON-EcoMax in doza de 1.0 – 2.0 l/ha, la inaltimea de 12 – 15 cm.

EXTRABONUS! La 1000 litri de FoliMax BorON-EcoMax achizitionat, primesti 100 litri gratuit.

Pentru mai multe detalii despre oferta noastra va rugam sa apelati la reprezentantii ALCEDO din zona dumneavoastra. Informatii gasiti si in aplicatia ALCEDO, disponibila in AppStore sau Google Play: https://aplicatia.alcedo.ro/

Echipa ALCEDO

S-ar putea să te intereseze

Hot News