UE extinde PAC pana in 2022 si initiaza pachetul de asistenta COVID

Publicat de

Membrii Parlamentului European au aprobat o noua lege care extinde normele existente ale Politicii Agricole Comune (PAC), care urmau sa expire la sfarsitul anului 2020, pana la sfarsitul anului 2022. Extinderea va asigura continuarea platilor catre fermieri si beneficiarii dezvoltarii rurale, in timp ce UE trece de la actuala politica agricola la cea viitoare. Prelungirea de doi ani este, de asemenea, destinata sa ofere fermierilor si administratiilor nationale suficient timp pentru a se pregati pentru reforma PAC post-2022. Negocierile intre Parlamentul European si Consiliu cu privire la forma finala a reformei politicii agricole UE dupa 2022 sunt in curs de desfasurare.

UE a operat PAC, un mecanism de sprijin pentru fermierii din zona economica, din 1962. De-a lungul anilor, politica a suferit o serie de reforme, cea mai recenta runda de reforma fiind in 2013 si introdusa in 2015. Reforma din 2022 va urmari sa promoveze performantele ecologice mai bune ale fermelor din UE, sa reduca platile catre fermele mai mari pentru a sprijini fermierii mici si tineri, sa ofere un sprijin mai bun pentru a ajuta fermierii sa faca fata riscurilor si crizelor si sa puna in aplicare sanctiuni mai mari pentru incalcarile repetate ale cerintelor UE.

Membrii Parlamentului European au aprobat, de asemenea, noi reguli referitoare la un pachet de recuperare COVID-19 UE de 8 miliarde EUR (9,78 miliarde USD) pentru fermieri, producatori de alimente si zone rurale. Finantarea, propusa initial pentru disponibilitate intre 2022 si 2024, va fi acum disponibila pe deplin intre 2021 si 2022. Aproximativ 30% din ajutor va deveni disponibil in 2021, restul de 70% urmand sa fie disponibil in 2022. Din aceasta finantare, 37% au fost asigurati pentru fermierii ecologici, pentru actiuni legate de mediu si clima si pentru bunastarea animalelor. Cel putin 55% din fond va sprijini investitiile la ferma care contribuie la o recuperare rezilienta, durabila si digitala si la infiintarea de tineri fermieri.

S-ar putea să te intereseze

Hot News