RhizoVital® C5 – Biostimulatorul ce contine inoculantul bacterian de ultima generatie (Bacillus atrophaeus ABi05) care asigura o crestere puternica si sanatoasa a plantelor

Publicat de

Urmarind sustenabilitatea, noi practici agricole isi fac locul prin lansare de solutii in agricultura care sa faciliteze dezvoltarea plantelor prin mentinerea fertilitatii si calitatii solului cu obtinerea unei productii agricole profitabile si sustenabile. Astfel, utilizarea microorganismelor benefice este considerata una dintre cele mai promitatoare metode pentru practici de gestionare a culturilor. Bacteriile din genul Bacillus spp. de tipul rizo-bacteriilor pot forma spori si supravietui in sol pentru o perioada lunga de timp in conditii de mediu dificile, reflectand rolul lor vital in cresterea tolerantei plantelor la stresul biotic si abiotic.

RhizoVital® C5 poate fi aplicat in culturi ecologice, dar poate fi o componenta suplimentara in completarea tehnologiei bazate pe produse agrochimice ajutand la mobilizarea nutrientilor prezenti in mod natural sau a ingrasamintelor aplicate, ajutand la extragerea valorii maxime din cultura.

Ce este RhizoVital® C5 si cum functioneaza?

RhizoVital® C5 contine spori vii de Bacillus atrophaeus ABi05 in concentratie de 2,5 × 1010 cfu/ml, o bacterie naturala care se gaseste in sol si care sustine o crestere sanatoasa a plantelor, sporind vitalitatea plantelor si rezistenta la stres abiotic, imbunatatind astfel randamentul culturilor.

Bacillus atrophaeus ABi05 germineaza de la 8°C colonizand rizosfera si suprafata radacinilor plantei. Acolo, bacteriile se hranesc cu exsudate radiculare (zaharuri, aminoacizi si alte substante emise de plante). Multe culturi „hranesc” microorganismele din sol prin eliberarea in sol cu ajutorul radacinilor pana la 20-60% din asimilati (zaharuri produse prin fotosinteza). RhizoVital® C5, in calitate de contrapartida simbiotica, furnizeaza diverse enzime, care imbunatatesc disponibilitatea si mobilizarea nutrientilor din sol pentru plante. Astfel, se creeaza un sistem radicular mai mare, cu mai multe radacini ajutand cultura sa fie mai sanatoasa, mai rezistenta cu posibilitatea dezvoltarii, chiar si in conditii suboptime.

Care este cel mai bun mod de a aplica RhizoVital® C5?

Gestionand nutritia disponibila la o scara microscopica din jurul radacinilor, RhizoVital® C5 creste cantitatea de nutritie catre plante, crescand astfel uniformitatea culturii. Dezvoltat special pentru activitate la temperaturi mai scazute (cel putin 8°C), RhizoVital® C5 este ideal pentru aplicarea ca tratament samanta sau aplicat in brazda concomitent cu semanatul.

Utilizat ca tratament samanta, doza recomandata este 0.2 litri / 100kg seminte  la floarea soarelui, porumb, soia, fasole (concentratie solutiei aplicate este de 20 %) si 0.1 litri/ 100 kg seminte la grau (concentratia solutiei aplicate este de 10 %).

Cu ce alte produse poate fi amestecat RhizoVital® C5?

RhizoVital®C5 contine endospori care sunt compatibili cu majoritatea produselor de protectia plantelor si ingrasaminte, atata timp cat se respecta o valoare a pH-ului intre 4.5 si 8,5  in amestecul din rezervor. Nu se amesteca cu cupru.

Beneficiile lui RhizoVital® C5 :

  • Cultura rezistenta – ajuta planta sa isi construiasca un sistem radicular puternic si sanatos, ceea ce duce la o dezvoltare mai sanatoasa si mai toleranta la stres a culturilor. Bacteriile se dezvolta in jurul sistemului radicular al plantei, nelasand loc pentru dezvoltarea agentilor patogeni
  • Favorizeaza cresterea si dezvoltarea plantelor – imbunatateste disponibilitatea si mobilizarea nutrientilor asigurand o rasarire uniforma a plantelor
  • Aplicare flexibila – compatibil cu majoritatea produselor de uz fitosanitar si ingrasamintelor, poate fi integrat in programele de tratament existente.
  • Complet- completeaza strategiile de productie conventionale si productia ecologica

Puteti gasi mai multe informatii despre modul de utilizare al RhizoVital® C5 accesand link-ul https://www.andermatt.ro/produs/rhizovital-c5/

S-ar putea să te intereseze

Hot News