Un nou record mondial inregistrat de porumbul marca Pioneer® in cadrul unui concurs organizat de NCGA

Publicat de

Fermierii care au cultivat hibrizi de porumb marca Pioneer® s-au remarcat in cadrul concursului

Fermierii care au cultivat hibrizi de porumb marca Pioneer® au castigat 10 premii nationale si 245 premii la nivel de stat in cadrul concursului anual Corn Yield Contest organizat de Asociatia Nationala a Cultivatorilor de Porumb (NCGA). Este al treilea an consecutiv in care un produs marca Pioneer® a obtinut performante exceptionale in cadrul concursului, stabilind in acelasi timp doua recorduri mondiale. NCGA a anuntat de curand rezultatele concursului.

Pentru a treia oara, David Hula din Charles City, Virginia, a stabilit un nou record mondial cu ajutorul hibridului de porumb marca Pioneer® P1197. Hula a obtinut o productie impresionanta de 38.700 kg/ha cu hibridul P1197YHR, depasindu-si propriul record anterior de 34.000 kg/ha, stabilit in 2017 cu hibridul de porumb marca Pioneer® P1197AM™.

Noi toti cei care reprezentam brandul Pioneer® – de la specialistii R&D (cercetare si dezvoltare) pana la expertii nostri de pe teren – il felicitam pe David pentru noul sau record mondial”, a declarat Judd O’Connor, Presedinte, U.S. Commercial Business, Corteva Agriscience. „Este o performanta remarcabila, care demonstreaza potentialul genetic al porumbului atunci cand se ofera cea mai buna genetica, tehnici avansate de ameliorare si practici intensive de management al culturii.”

Afla mai multe despre opinia lui David Hula cu privire la potentialul genetic al produselor Pioneer® dand click aici.

In ciuda provocarilor climatice din timpul perioadei de vegetatie, fermierii din diverse zone ale tarii au facut fata cu brio provocarilor si au reusit sa obtina rezultate de top datorita expertizei de gestionare, cumulata cu potentialul ridicat al geneticii Pioneer® si respectarea sfaturilor agronomice. Peste 70 de hibrizi de porumb marca Pioneer® s-au clasat printre castigatorii la nivel de stat si national, ceea ce demonstreaza diversitatea bogata a produselor Pioneer®, care asigura performanta in diferite conditii.

Dorim sa ii felicitam pe toti castigatorii premiilor NCGA”, a declarat O’Connor. „Acestia au obtinut rezultate extraordinare intr-un an in care vremea le-a creat multe obstacole. Asteptam cu nerabdare sa vedem ce reusite vor avea si in 2020.

Fermierii americani participa anual la concursul national Corn Yield Contest organizat de NCGA. Concursul este conceput pentru a prezenta potentialul genetic de productie al noilor hibrizi de porumb, iar fermierii concureaza in cadrul a sase categorii: neirigat (A si AA), fara aratura/ prelucrare in benzi (Strip till) – neirigat (A si AA),categoria irigat, fara aratura/prelucrare in benzi – irigat. Categoria AA – neirigat se adreseaza producatorilor din zona central vestica, mai exact din Wisconsin, Ohio, Missouri, Minnesota, Iowa, Indiana si Illinois. Categoria A – neirigat se adreseaza oricarui producator de pe teritoriul continental al Statelor Unite, care nu se incadreaza in categoria AA.

Pentru a vizualiza lista castigatorilor la nivel national si statal, performantele de productie si denumirea hibrizilor, vizitati Pioneer.com/NCGA

Pentru mai multe informatii despre hibrizii de porumb marca Pioneer®, despre potentialul si performantele de productie ale produselor Pioneer®, fermierii pot contacta reprezentantul zonal Corteva Agriscience.

Despre Pioneer

Pioneer, marca reprezentativa de seminte a companiei Corteva Agriscience, este dezvoltatorul si furnizorul de top la nivel mondial de genetica avansata, oferind fermierilor din peste 90 de tari seminte de cea mai buna calitate. Pioneer ofera asistenta si servicii agronomice pentru a ajuta la sporirea productivitatii si profitabilitatii fermierilor si depune eforturi pentru a dezvolta sisteme agricole sustenabile la nivel mondial.

Alaturati-va discutiei si urmariti activitatea Pioneer pe paginile de Facebook, Twitter, Instagram si YouTube.

Despre Corteva Agriscience

Corteva Agriscience este o companie globala, pur-agricultura, tranzactionata pe  bursa, care ofera fermierilor din intreaga lume cel mai complet portofoliu din industrie – inclusiv un mix echilibrat si divers de seminte, solutii pentru protectia culturilor si solutii digitale axate pe maximizarea productivitatii si cresterea randamentului si profitabilitatii. Avand in portofoliu unele dintre cele mai cunoscute marci din agricultura si o linie de produse si tehnologii de top in industrie, care pot genera cresteri viitoare, compania se angajeaza sa colaboreze cu partile interesate din intreg sistemul alimentar, contribuind la promisiunea de a imbogati viata celor care produc si a celor care consuma si asigurand progresul generatiilor viitoare. Corteva Agriscience™ a devenit o companie independenta listata la bursa pe data de 1 iunie 2019 anterior fiind divizia agricola a DowDuPont. Mai multe informatii sunt disponibile pe www.corteva.ro.

Urmariti Corteva Agriscience pe Facebook, Instagram, LinkedIn, Twitter si YouTube.

 

™ ,®, Marci comerciale si marci de servicii ale companiilor Dow AgroSciences, DuPont sau Pioneer si ale companiilor afiliate, sau ale proprietarilor respectivi. Sustaine™ este marca comerciala a companiei Eden Research sau a proprietarilor respectivi

Tehnologia de protectie impotriva insectelor Herculex® I dezvoltata de catre Dow AgroSciences si Pioneer Hi-Bred. Herculex® si sigla HX sunt marci comerciale ale Dow AgroSciences LLC. YieldGard®, designul YieldGard Corn Borer si Roundup Ready® sunt marci inregistrate utilizate sub licenta din partea societatii Monsanto. LibertyLink® si designul Water Droplet sunt marci inregistrate ale BASF.

Persoana de contact cu mass-media

Maria Cirja

Marketing Manager Romania& Rep. Moldova

Tel: +40 746 228 902

maria.cirja@corteva.com

Comunicat de presa Corteva Agriscience

 

 

S-ar putea să te intereseze

Hot News