Acum poti asigura protectia cerealelor inca de la semanat, cu noul fungicid Systiva® 333 FS

Publicat de

Descopera primul fungicid cu actiune foliara, aplicat direct pe seminte si scapa de grija primului tratament din primavara

Cerintele pentru o agricultura de performanta s-au schimbat in ultima perioada, dar, din pacate, a ramas un factor care nu poate fi influentat, oricat ne-am dori: vremea. De mai multe ori, conditiile meteo din primavara, momentul aplicarii primului tratament cu fungicide la cereale, sau perioadele nefavorabile din timpul iernii pun fermierii in dificultate, pot intarzia intrarea in camp sau pot cauza pierderi semnificative de productie.

Acestea sunt doar cateva dintre motivele pentru care BASF a decis sa vina in sprijinul fermierilor cu un fungicid inovator. Fungicidul Systiva® 333 FS este o solutie revolutionara, creata pentru a raspunde eficient nevoilor cultivatorilor de cereale. Principalul avantaj al produsului este independenta totala fata de vremea de afara.

Systiva® 333 FS este primul fungicid cu actiune foliara, care se aplica odata cu tratamentul semintelor

Aceasta caracteristica speciala este o abordare complet noua si diferita fata de fungicidele foliare clasice. Este o inovatie adusa in Romania de compania BASF si disponibila incepand din aceasta vara tuturor cultivatorilor de cereale paioase.

Un produs de acest tip care se aplica odata cu tratamentul semintelor prezinta numeroase avantaje importante. De fapt, acest produs este e un pas semnificativ inainte, indeosebi pentru ca e simplu de utilizat. Sa le luam insa pe rand.

Fungicidul Systiva® 333 FS are o eficacitate indelungata si mentine plantele sanatoase chiar de la semanat. Substanta activa, fluxapiroxad, actioneaza impotriva bolilor provocate de agentii patogeni inca din toamna. Astfel, cultura este protejata de la insamantare si pana in primavara. In acest mod, nu mai trebuie sa iti faci griji ca vei rata momentul optim pentru aplicarea primului tratament cu fungicide foliare, in primavara.

Totodata, folosind fungicidul Systiva® 333 FS la grau sau orz vei economisi timp, ceea ce inseamna ca vei avea mai mult timp pentru alte lucrari de sezon. Mai simplu spus, te va ajuta sa-ti optimizezi activitatile din ferma, chiar si in perioadele aglomerate din primavara, cand ai, poate cel mai mult, nevoie de momente favorabile pentru trecerile in camp.

Economia semnificativa de timp nu este singurul avantaj. Fungicidul Systiva® 333 FS are o formulare lichida de tip FS, care contribuie la acoperirea uniforma a semintelor si nu numai. Gratie formularii sale, produsul  poate fi manipulat mai usor in timpul efectuarii tratamentului si are o compatibilitate excelenta cu celelalte produse pen tru tratamentul semintelor.

Asigura o protectie de incredere impotriva unui spectru larg de boli, chiar de la germinare

Produsul Systiva® 333 FS contine 333 g/l de fluxapiroxad. Substanta activa este noua si reprezinta cea mai recenta inovatie din grupa SDHI. Fluxapiroxad are o mobilitate excelenta. Imediat dupa tratare si semanatul semintelor, fluxapiroxad este foarte rapid absorbit si distribuit uniform, gratie proprietatilor sale unice hidrofile si lipofile.

Fungicidul ofera o combatere eficienta si pentru o perioada indelungata a principalelor boli ale graului si orzului, precum:

  • Septorioza
  • Fainarea
  • mucegaiul de zapada
  • patarea reticulara
  • sfasierea frunzelor de orz.

Imediat ce agentul patogen intra in contact cu planta protejata de Systiva® 333 FS, particulele de fluxapiroxad intrerup alimentarea cu energie si blocheaza metabolismul patogenului.

La orz, de exemplu, atacul de patare reticulara a frunzelor (Pyrenophora teres) poate fi redus cu pana la 87% daca presiunea de infectie e mentinuta la parametri minimi, inca de la semanat, cu ajutorul fungicidului Systiva® 333 FS.

Tratamentele conventionale ale semintelor se concentreaza doar pe bolile cu transmitere prin sol, iar plantele sunt protejate doar partial impotriva bolilor foliare. Fungicidul pentru grau si orz Systiva® 333 FS completeaza aceasta protectie deoarece actioneaza incepand cu germinarea semintelor si asigura nu doar controlul bolilor de la semanat, ci si protectia vasta impotriva patogenilor foliari, ceea ce contribuie la mentinerea unui nivel scazut al presiunii bolilor pe intregul sezon agricol.

Efectele de vitalizare AgCelence® aduc diferente vizibile, atat in camp, cat si in buzunar

Sa nu uitam de un alt avantaj major al fungicidului Systiva® 333 FS – beneficiile suplimentare AgCelence®. Beneficiind de efectele de vitalizare AgCelence®, fungicidul Systiva® 333 FS ofera mai mult decat clasica protectie a plantelor, deoarece produsul influenteaza pozitiv fiziologia acestora si va aduce sporuri vizibile de recolta, deci implicit si profituri marite.

Plantele tratate cu produsul Systiva® 333 FS ofera productii nu doar superioare, ci si mai stabile, chiar si in conditii climatice neprielnice. In plus, vei fi sigur ca hibrizii cultivati vor putea atinge parametri calitativi superiori, ceea ce , din nou, se traduce intr-o recolta de o mai mare calitate si, implicit, mai vandabila pe piata. Acest lucru este posibil deoarece efectele AgCelence® fac ca planta sa fie mai viguroasa si mai rezistenta la factori de stres precum frigul, seceta sau arsita.

Datorita Systiva® 333 FS, cultura de cereale va avea un start excelent in noul sezon

Dupa aplicarea fungicidului Systiva® 333 FS, riscul aparitiei bolilor este clar redus. Astfel, potentialul de productie este asigurat chiar de la semanat. Iar in primavara vei avea mai mult timp pentru celelalte activitati. Dar care este legatura intre acest produs si simplificarea activitatilor din ferma?

Iata un exemplu simplu. Un fermier care are, sa spunem, o suprafata de 300 de hectare cultivate cu grau, va pierde, in cazul tratamentului din primavara, pentru fiecare hectar: 8 minute pentru pulverizare, 9 minute pentru pregatirea pulverizatorului, drumul pana la camp, gestionarea deseurilor, documentare etc, 4 minute pentru umplerea rezervorului si 8 minute pentru pulverizare.

Dar, folosind Systiva, toate acestea nu mai sunt necesare (deoarece nici tratamentul timpuriu nu mai e necesar). Ar rezulta, asadar, o economie de 21 de minute pentru fiecare hectar. La o suprafata de 300 de hectare rezulta o economie de timp de aproximativ 4 zile. Cate alte activitati ati putea face in aceste 4 zile?

Produsul Systiva® 333 FS elimina necesitatea aplicarii unui fungicid la intrarea in vegetatie

Un mare dezavantaj al tratamentelor cu fungicide in vegetatie este dependenta aproape totala de factorii externi precum temperaturile, intensitatea vantului sau precipitatiile. Adica vremea trebuie sa fie nici prea calda, nici prea rece, vantul sa nu bata, ploaia sa nu cada. Din pacate, primavara capricioasa nu ofera prea multe zile ideale pentru efectuarea tratamentului si se intampla frecvent ca aplicarea fungicidului sa nu poata fi facuta la momentul optim.

Mai exact, in cadrul tratamentului din primavara, fermierii obisnuiesc sa aplice fungicidul in amestec cu erbicidul pentru cereale, din ratiuni de cost, in primul rand, dar si din ratiuni de economie de timp. Insa aceasta face ca aplicarea tratamentului sa nu fie efectuata exact la momentul potrivit, pentru a obtine efectul maxim, ceea ce duce la compromisuri in privinta gradului optim de protectie. Insa, daca aplici Systiva® 333FS in toamna, vei putea alege fix momentul optim pentru aplicarea erbicidului, avand in vedere ca acesta poate fi aplicat acum independent de aplicarea primului fungicid (T1) in primavara.

In plus, produsul mai ofera un avantaj semnificativ: nu vei mai depinde de resursa umana, ceea ce e semnificativ, mai ales in conditiile in care, in Romania, forta de munca calificata pentru activitatea agricola e tot mai greu de gasit.

Cultura de cereale va avea o rasarire uniforma.

Orice fermier vrea mai multe plante la hectar. Sigur, se poate utiliza o densitate mai mare, dar aceasta tehnica are dezavantaje. Mai simplu este sa te asiguri ca vei avea o rasarire uniforma. Astfel, un numar mai mare de plante rasarite la hectar constituie si o baza importanta pentru asigurarea unei productii mari. Rasarirea sigura si uniforma se datoreaza tot unui beneficiu AgCelence®.

Cerealele tratate cu fungicid Systiva® 333 FS au o capacitate mai mare de a trece peste eventualele conditii extreme din timpul iernii, precum ingheturile, peste seceta sau temperaturile ridicate. Explicatia sta in modul in care fungicidul Systiva® 333 FS contribuie la optimizarea conditiilor de crestere, deoarece actiunea fungicidului incepe inca din toamna, odata cu germinarea semintelor.

Concret, produsul sprijina dezvoltarea sistemului radicular. Radacinile sunt mai lungi si mai viguroase. Iar absorbtia nutrientilor si a apei vor fi mult imbunatatite. Dezvoltarea plantelor este imbunatatita chiar si in cazul in care solul are un continut scazut de humus si nutrienti, sau in eventualitatea unor perioade indelungate de seceta. Dezvoltarea plantei este mai rapida, fotosinteza este imbunatatita, iar plantele vor ramane mai mult timp verzi. In concluzie, fungicidul inovator Systiva® 333 FS contribuie la asigurarea unor productii superioare, datorate beneficiilor AgCelence® si al unui control eficient si de incredere impotriva bolilor.

Fungicidul Systiva® 333 FS ofera o protectie flexibila si de durata inca de la tratarea semintei, cu urmatoarele beneficii:

  • Start excelent in toamna si primavara
  • Eficacitate impotriva agentilor patogeni
  • Optimizarea activitatii in ferma
  • Erbicidare la momentul optim
  • Efecte fiziologice AgCelence® si spor de productie

S-ar putea să te intereseze

Hot News