Autor: Ferdinand Tatu, EMEA Regional IT Operations and Support Lead, Corteva Agriscience
Agricultura regenerativa reprezinta o alternativa promitatoare care abordeaza cerintele alimentare globale fara a compromite capacitatea planetei de a furniza hrana in anii viitori. Practicile regenerative ofera o solutie durabila pentru fermieri, implicand lucrul solului cu minimizarea eroziunii si a pierderilor de nutrienti, precum si adaptarea la diverse soiuri si specii de culturi in functie de schimbarile conditiilor de mediu.
Tehnologia agricola de-a lungul istoriei s-a concentrat pe maximizarea randamentelor, si desi practicile dovedite in timp, precum aratul, ingrasamintele chimice si monocultura, se mai regasesc in campurile tarii, solutiile digitale moderne influenteaza in mod semnificativ sistemul alimentar cu o abundenta de seturi de date heterogene si non-standardizate, al caror volum creste continuu, odata cu lansarea noilor constelatii de sateliti, utilizarea tot mai frecventa a dronelor in agricultura si integrarea senzorilor pe masinile agricole.
Agricultura regenerativa introduce o noua abordare a agriculturii concentrata pe refacerea solului, imbunatatirea gestionarii apei si crearea unui sistem alimentar mai durabil. Ea reprezinta o filozofie agricola cuprinzatoare ce urmareste minimizarea impactului asupra mediului. Inradacinata in principiile agriculturii de conservare, care includ rotatia culturilor, culturile de acoperire si agricultura fara arat, aceste practici contribuie la imbunatatirea structurii si fertilitatii solului si la prevenirea eroziunii.
Fermierii au adoptat practici digitale pentru a-si imbunatati tehnica agricola regenerativa. Prin utilizarea tehnologiilor precum senzori, drone si analiza datelor, fermierii obtin cunostinte profunde despre starea solului si a apei de la fermele lor, ceea ce le permite sa ia decizii mai informate cu privire la gestionarea terenurilor. In plus, agricultura digitala ajuta la imbunatatirea gestionarii culturilor si la optimizarea randamentelor cu suportul Corteva Agriscience, companie internationala din domeniul agriculturii care furnizeaza in mod constant fermierilor software si solutii digitale ce ofera informatii in timp real despre camp.
In domeniul agriculturii digitale, Corteva Agriscience a introdus anul trecut aplicatia digitala Granular Link in Romania. Ca a doua tara europeana, dupa Spania, care a adoptat aceasta solutie digitala, angajamentul companiei fata de fermierii romani se intareste prin furnizarea de instrumente accesibile si eficiente ce sprijina luarea deciziilor in agricultura.
Granular Link este o solutie cuprinzatoare de 360 de grade ce imbina experienta agricola a Cortevei cu tehnologia de varf. Este o aplicatie mobila capabila sa gestioneze toate datele agronomice in cadrul unei solutii agricole complete. Ofera informatii inteligente, recomandari pentru culturi si alerte privind nevoile acestora, monitorizarea daunatorilor si bolilor, precum si harti de aplicare cu rate variabile (VRA). In plus, Granular Link furnizeaza cele mai detaliate si precise informatii datorita utilizarii celor mai inalte rezolutii de pe piata pentru imagini satelitare de monitorizare a culturilor.
Granular Link ajuta fermierii sa obtina cunostinte fara precedent despre fermele lor si sa ia decizii mai informate cu privire la gestionarea terenurilor. Aceste date pot fi utilizate pentru a crea modele predictive ce asista fermierii in optimizarea productiei si imbunatatirea randamentelor. In plus, aceste date pot consolida intelegerea impactului schimbarilor climatice asupra agriculturii si pot ajuta fermierii sa se adapteze la conditiile in schimbare.
Practicile digitale au, de asemenea, un rol in imbunatatirea sanatatii solului si a gestionarii apei, si din acest motiv, Corteva Agriscience este un sustinator al agriculturii de precizie, care poate fi folosita pentru a monitoriza nivelul de umiditate al solului si pentru a ajusta sistemele de irigare in consecinta, ceea ce duce la reducerea consumului de apa si la imbunatatirea calitatii apei in regiunile cu resurse limitate de apa. In plus, practicile digitale pot optimiza rotatia culturilor si selectia culturilor de acoperire, imbunatatind in continuare structura si fertilitatea solului.
Trecerea la practicile regenerative redefineste perspectiva asupra productiei alimentare. Prin adoptarea metodelor agricole regenerative, fermierii pot reduce impactul lor asupra mediului, pot imbunatati sanatatea solului si gestionarea apei si pot promova un sistem alimentar mai durabil. Lumea digitala a facut agricultura mai accesibila, eficienta si durabila, iar prin adoptarea practicilor digitale, fermierii pot creste randamentul culturilor la nivel calitativ si cantitativ si pot deschide calea catre un viitor mai sustenabil in productia alimentara.
Despre Corteva Agriscience
Corteva Agriscience este o companie globala, eminamente agricola, tranzactionata la bursa, ce combina inovatia de varf din industrie, implicarea clientilor si executia operationala pentru a oferi solutii la cele mai mari provocari agricole din lume. Corteva genereaza optiuni avantajoase pe piata prin strategia sa unica de distributie, impreuna cu mixul sau echilibrat si divers de seminte, produse de protectia a plantelor si servicii digitale la nivel mondial. Avand in portofoliu unele dintre cele mai cunoscute marci din agricultura si o linie de produse si tehnologii de top in industrie, ce pot genera cresteri viitoare, compania se angajeaza sa maximizeze productivitatea fermierilor, colaborand in acelasi timp cu partile interesate din intreg sistemul alimentar, contribuind la promisiunea de a imbogati viata celor care produc si a celor care consuma si asigurand progresul generatiilor viitoare.
Mai multe informatii sunt disponibile pe www.corteva.ro
Urmariti Corteva Agriscience pe Facebook, Instagram, LinkedIn, Twitter si YouTube
™ ® ℠ Marci comerciale si de servicii ale Corteva Agriscience si a companiilor afiliate
Contact Corporate Communications Corteva:
Ana-Maria Grigore
+40 (754) 228 975
Anamaria.grigore@corteva.com