P64LP170, Campionul Absolut

Publicat de

Anul acesta a fost unul foarte de complicat din punct de vedere climatic dar si economic, atat productiile, cat si profitul fermierilor fiind serios diminuate. Floarea soarelui este cultura care se evidentiaza cand avem ani precum 2023 prin rezistenta la seceta care este peste orice cultura de primavara, iar germoplasma Corteva este clar cea mai adapatata conditiilor locale.

In fiecare an, rezultatele testarilor R.I.T.A.C – FAPPR atesta cat de bine sunt adaptati hibrizii Pioneer la conditiile din tara noastra, stablitatea si productiile constante demonstreaza anual pretabilitatea produselor.

Anul acesta hibridul P64LP170 detine 2 titluri foarte importante:

  • Cea mai mare productie realizata în testari5244 kg/ha în localitatea Ulmu, judetul Braila, unde a depasit cu peste 5% urmatorul hibrid testat.
  • Cea mai mare productie medie obtinuta în cele 4 locatii – 3113 kg/ha, cu 4% mai mult decat urmatorul hibrid clasat.

De asemenea, este foarte important sa precizam ca în primii 5 hibrizi, ca si medie a rezultatelor, compania Corteva Agriscience detine 3 produse: P64LP170, P64LP190 si P64LE162, în timp ce competitorul cel mai important nu are niciun produs.

Un alt aspect foarte important, este media obtinuta de fiecare companie participanta în cele 4 locatii, unde, de asemenea portofoliul Pioneer ocupa prima pozitie, cu un avantaj de aproximativ 6% fata de urmatoarea companie.

Concluziile sunt urmatoarele:

  • P64LP170 -­ Cel mai productiv hibrid de floarea soarelui!
  • P64LP170 – Cel mai stabil hibrid de floarea soarelui!
  • P64LP170 – Cel mai rezistent la Lupoaie!
  • P64LP170 – Cel mai rezistent la SECETA!

Hibridul P64LP170 este comercializat de 2 ani în Romania si a fost testat 3 ani consecutiv în cele 4 locatii FAPPR, unde a obtinut de fiecare data productii mai mari fata de medie, rezultatele testarilor fiind disponibile in comunicarile facute de catre FAPPR. Testarile FAPPR sunt facute la cele mai înalte standarde, cu profesionalism, fara subiectivism si cu transparenta totala.

Concluzia este una foarte simpla: cel mai bine adaptat hibrid de floarea soarelui la conditiile locale, la tehnologia aplicata de catre fermieri, este de departe P64LP170 – O alegere sigura, cu riscuri zero!

Andrei Ciocoiu

CMM Seeds Corteva Agriscience Romania si Moldova

S-ar putea să te intereseze

Hot News