Atentie, fermieri! Atacul larvelor de musca cerealelor poate duce pana la compromiterea totala a culturii!

Publicat de

Temperaturile anormal de mari din aceasta perioada, de peste 5°C in timpul noptii si peste 15°C in timpul zilei, favorizeaza atacul larvelor de musca cerealelor! In jud. Arges, in solele unde samanta a fost tratata doar cu fungicid, s-a ajuns chiar pana la compromiterea totala a culturii, fermierul fiind nevoit sa reinsamanteze!

La o vizita in camp se pot observa plantele atacate: frunza centrala a acestora este ofilita, iar daca este smulsa se desprinde cu usurinta. Pentru o identificare mai exacta se poate indeparta ultima frunza (ingalbenita sau uscata), iar la baza tulpinii se depisteaza larva, situatie in care se impune efectuarea tratamentului cu insecticidul FASTER GOLD 50 EC in doza de 0.1 l/ha.

Atentie! Plantele atacate nu mai fructifica, deci chiar si in cazul in care inca nu ati depistat atacul, specialistii ALCEDO recomanda aplicarea unui tratament prevetiv cu insecticidul FASTER GOLD 50 EC in doza de 0.1 l/ha, care are efect si asupra afidelor.

Pentru mai multe detalii despre oferta noastra va rugam sa apelati la reprezentantii ALCEDO din zona dumneavoastra. Informatii gasiti si in aplicatia ALCEDO, disponibila in AppStore sau Google Play: https://aplicatia.alcedo.ro/

Echipa ALCEDO

S-ar putea să te intereseze

Hot News