Baylab aduce stiinta in casele copiilor, ca parte a proiectului Stiinta de Acasa!

Publicat de

Bucuresti, 2 decembrie 2020 –  Baylab se adapteaza vremurilor in care traim si se relanseaza in format digital, ca parte a proiectului “Stiinta de acasa”. Prin intermediul acestuia, elevii din invatamantul primar si gimnazial, dar si liceenii si studentii din intreaga tara vor putea avea acces la stiinta prin intermediul diverselor resurse in format multimedia. Toate informatiile sunt disponibile pe www.bayer.com/ro/ro/stiinta-de-acasa.

Vrei sa inveti experimentand? Vrei sa descoperi stiinta prin joc? Vrei sa intelegi de la experti in domeniu cum pui in practica cunostintele acumulate pe parcursul facultatii? Sau poate vrei sa afli cum identifici situatii care necesita prim ajutor? Intra in biblioteca Baylab sau in platformele LIFE & Science Talks si EdMed pentru a accesa gratuit resurse noi puse la dispozitia ta!

Parte a viziunii sale, “Sanatate pentru toti, nimeni fara hrana!”, Bayer contribuie la educatia in format digital, adaptandu-se nevoilor actuale.

Ce este Stiinta de acasa”? O platforma integrata, dezvoltata pentru 3 proiecte cheie:

  • Baylab – biblioteca de materiale descarcabile gratuite si videoteca cu experimente stiintifice, ce pot fi realizate in siguranta si acasa, de catre elevi, in completarea informatiilor primite la ore. Cu peste 30.000 de participanti din Romania si Republica Moldova in sesiunile din ultimii 6 ani, Baylab este un proiect strategic al companiei Bayer, lansat in anul 2014 cu scopul de a ii imprieteni pe copii cu stiinta si a creste interesul fata de scoala si invatare in sens larg.
  • EdMed – o colectie de sfaturi utile din domeniul educatiei pentru sanatate si a primului ajutor, pe intelesul elevilor din invatamantul preuniversitar, realizate in parteneriat cu Asociatia Caravana cu Medici. In iulie 2016, Bayer Romania s-a alaturat demersului initiat de  „Caravana cu Medici”, pentru a oferi asistenta medicala gratuita locuitorilor din zonele rurale izolate ale Romaniei, iar incepand cu 2019 este partener al proiectului de Educatie Medicala dezvoltat de acestia.
  • Life & Science Talks – o arhiva de conferinte pentru studenti, prin intermediul carora experti din cadrul Bayer se conecteaza cu studentii pentru a crea o punte intre cunostintele acumulate pe parcursul facultatii si aplicabilitatea lor in viata reala. Proiectul lansat in anul 2017 a deschis dialogul intre studentii facultatilor de medicina, farmacie, stiinte agronomice, drept si comunicare din mai multe orase din tara si expertii Bayer pe subiecte ca: sustenabilitate, digitalizare, etica in corporatii, stiinta, cercetare, comunicare, resurse umane, stewardship si utilizare responsabila, ledearship, inovatie si multe altele.

2020 nu a fost un an „normal”. Chiar daca multi dintre noi suntem obisnuiti sa facem fata diverselor provocari, nimeni nu s-ar fi putut astepta ca anul acesta sa fie cel care ne remodeleaza in mod fundamental modul de viata. Putem privi anul 2020 ca fiind anul in care ne-am confruntat cu obstacole sau il putem vedea ca primul dintr-un sir de ani deschisi catre noi oportunitati.

Anul acesta am invatat de la copii, inaintea tuturor, ce inseamna adaptabilitatea si cat de important este sa mergi inainte, indiferent de cat de greu ti se pare drumul. Consideram ca avem o datorie si o responsabilitate fata de generatiile viitoare sa sustinem educatia ca fundament al unei societati functionale. Niciodata nu a fost atat de clar ca acum cat de importanta este stiinta pentru viitorul nostru, al tuturor. Iar Baylab a fost intotdeauna gandit ca o resursa care sa-i readuca pe cei mici aproape de stiinta din jurul lor. Mergem mai departe, de data aceasta accesibili nu doar catorva orase, ci copiilor din intreaga tara”, a declarat Ruxandra Pirojoc, Director de Comunicare, Relatii Publice, Stiinta si Sustenabilitate pentru Bayer Romania, Bulgaria si Republica Moldova.

Platforma Stiinta de Acasa va fi actualizata in mod constant, in cadrul celor 3 proiecte, iar actualizarile vor fi comunicate constant prin intermediul paginii de Facebook https://www.facebook.com/BayerRomania .

Despre Bayer

Bayer este o companie globala cu competente cheie in domeniul Stiintelor Vietii, respectiv sanatate si agricultura. Produsele si serviciile oferite sunt special concepute pentru a fi in beneficiul oamenilor, contribuind la depasirea provocarilor uriase pe care le presupune o populatie globala in crestere si imbatranita. Totodata, Grupul isi propune sa isi imbunatateasca profitabilitatea si sa creeze valoare prin inovatie si dezvoltare. Bayer s-a angajat sa respecte principiile dezvoltarii sustenabile, iar brand-ul Bayer este un etalon de incredere, autenticitate si calitate, in intreaga lume. In anul fiscal 2019, Grupul avea aproximativ 104,000 de angajati si a inregistrat vanzari de 43,5 de miliarde Euro. Cheltuielile cu capitalul s-au ridicat la 2,9 miliarde de Euro, iar cele cu Cercetarea si Dezvoltarea la 5,3 miliarde de Euro. Pentru informatii suplimentare va invitam sa accesati www.bayer.com.

Persoane de contact:

Ruxandra Pirojoc

E-Mail: ruxandra.pirojoc@bayer.com

Petruta Petcu

E-Mail: petruta.petcu@bdr.ro

Declaratii anticipative

Acest document poate include declaratii anticipative in baza presupunerilor si estimarilor actuale realizate de Grupul Bayer sau echipa de management a subgrupului. Diferite riscuri cunoscute si necunoscute, incertitudini si alti factori pot conduce la diferente semnificative intre rezultatele viitoare efective, situatia financiara, dezvoltarea sau performantele companiei si estimarile indicate in prezentul document. Printre acesti factori se numara factorii prezentati in rapoartele publice ale Bayer care sunt disponibile pe website-ul Bayer la www.bayer.com. Compania nu-si asuma nicio raspundere pentru a actualiza aceste declaratii anticipative sau pentru a le adapta la evenimentele sau evolutiile viitoare.

S-ar putea să te intereseze

Hot News